În perioada 4-8 aprilie a avut loc cea de-a V-a ediție a ConstructFEST, eveniment de referință pentru piața de construcții, care creează un canal important de comunicare și networking între cele mai reprezentative companii de construcții din domeniu, nouă țări europene, studenți și potențiali studenți. Evenimentul, organizat de Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) împreună cu consorțiul EU-CONEXUS, are ca scop evidențierea oportunităților academice și de dezvoltare pentru cariera de inginer constructor.
ConstructFest s-a desfășurat în format hibrid și a fost vizitat fizic de peste 1000 de elevi și studenți. De asemenea, peste 4000 de participanți au urmărit, pe o platformă dedicată, dezbaterile din cadrul meselor rotunde. Acest lucru le-a permis aflarea celor mai noi date și studii, a temelor de actualitate și a subiectelor de interes prezentate de profesioniști în domeniu.
Au fost organizate, în paralel, Târgul Companiilor și Târgul Universităților, iar studenții au putut aplica la programele de internship și la oportunitățile academice în cadrul universităților parte din EU-CONEXUS (Universitatea Europeană pentru Dezvoltarea Durabilă și Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă), din care UTCB face parte din anul 2019. Sesiunile de prezentări din cadrul evenimentului au fost transmise live și pe Facebook, fiind urmărite de 14.000 de oameni.
„Ceea ce ne dorim prin acest eveniment este să facem cunoscută Universitatea Tehnică de Construcții București împreună cu meseria de inginer constructor. Frumusețea acestei meserii, oportunitățile extraordinare pe care le oferă, cât și nevoia acută de ingineri constructori pe piață sunt motivele pentru care am adus împreună angajatorii, fie că e vorba de autorități publice centrale sau locale, industrie, asociații profesionale, studenți și, nu în ultimul rând, viitorii studenți. Ne dorim să oferim societății o forță de muncă foarte bine instruită și sprijinim permanent viitorii specialiști în ingineria de construcții pe care îi asigurăm că aici îi așteaptă un cămin care se va transforma în casa lor în următorii patru ani” – a declarat Prof. univ. dr.ing. Radu Sorin Văcăreanu, Rector UTCB.
De asemenea, în cadrul dezbaterilor și meselor rotunde au fost abordate cele mai eficiente soluții menite să protejeze mediul în care trăim și măsurile necesare pentru protecția împotriva hazardelor naturale, noile concepte de automatizare și digitalizare, dar și perspectivele de viitor care să pună bazele parteneriatelor de durată.
Partenerii care s-au alăturat demersului nostru:
Construcții Erbașu S.A, Leviatan Design, Cross Structural Design, Henkel, Romair Consulting, Magnum Concrete Structure, Holcim, Concelex, Popp&Asociații, Allied Engineers, PORR Construct, Strabag, TPF Inginerie, HeidelbergCement România, OVI Group, Aduro, IMSAT, Viacon, Metroul S.A, Arcadia, Trust Engineering Group, Procema, ALLBIM.net, BOG’ART, Saint-Gobain, Viarom, Carmistin.