Cum să poți face bani din dividende?

A câștiga bani din acțiunile care plătesc dividende este unul dintre elementele de bază ale unei bune investiții, însă pentru a înțelege cum pot adăuga un flux de venit, trebuie să știți ce sunt acestea și cum funcționează. 

Ce este un dividend? 

O companie finanțează plățile de dividende atunci când obține profit. Folosește o parte din aceste profituri pentru a trimite bani oamenilor care au investit în acestea. Consiliul de administrație se întrunește pentru a asculta liderii companiei, care sugerează cât de mult din profit ar trebui să fie rezervat creșterii. O parte din ceea ce rămâne este apoi plătită acționarilor sub formă de dividende.

De ce să folosiți dividendele pentru venituri? 

Dividendele se pot reinvesti. De asemenea, le puteți folosi pentru a plăti facturile gospodăriei, pentru a trimite un copil la facultate, pentru a începe o afacere, pentru a plăti vacanțe sau pentru a susține evenimente de caritate. Cu cât dețineți mai multe acțiuni cu dividende bune, cu atât vor crește și câștigurile. Investitorii de dividende colectează acest tip specific de investiții în timp. Valoarea netă și venitul vor continua să crească și mai mult în timp dacă investiți cu cap. 

Un exemplu de investiții în dividende 

Să presupunem că Anthony are 18 ani și tocmai și-a găsit un loc de muncă. El decide că vrea să înceapă să facă bani din acțiuni, așa că începe să investească. El alege acțiuni ale unor mari firme de tip blue chip. El caută unele care să prezinte bilanțuri puternice și o istorie solidă de creștere a dividendelor pe care le plătește în timp. 

Cât de des se plătesc dividendele? 

Majoritatea companiilor plătesc dividende trimestrial, dar unele pot alege să plătească lunar, anual sau chiar semestrial. Puteți verifica pagina de relații cu investitorii a unei companii pentru a afla când plătește dividende. 

Cum calculez dividendele?

Dividendele sunt plătite pe acțiune. Înmulțiți dividendul cu numărul de acțiuni pe care le dețineți pentru a calcula plata estimată. De exemplu, veți primi o plată de dividende de 29 USD dacă dețineți 10 acțiuni la o companie care plătește 2,90 USD pe acțiune în dividende. 

Cum știu ce acțiuni plătesc dividende?

Pagina de relații cu investitorii a unei companii, împreună cu informațiile despre bursa sa de listare (Nasdaq, NYSE) vor include informații despre dividende. În general, ar trebui să te uiți la companii mai mari și mai bine stabilite dacă vrei acțiuni care plătesc dividende.

Sursă: thebalance.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>