Generând peste 9 gigawați de energie curată pentru alimentare, această nouă strategie face parte din eforturile companiei de a transforma lanțul său global de aprovizionare neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.
Companiile trebuie să se angajeze să folosească surse curate de energie, precum cea solară sau eoliană, contribuind astfel la eforturile gigantului american de a reduce impactul climatic negativ asupra industriei. Programul Apple pentru energie curată are acum furnizori din 24 de țări, inclusiv Coreea de Sud, India și Japonia.
SK Hynix Inc din Coreea de Sud, care furnizează cipuri de memorie pentru dispozitivele Apple, va fi una dintre primele firme coreene care se va alătura programului. De asemenea, s-a alăturat și producătorul franco-italian de cipuri STMicroelectronics, un furnizor de top în producția de senzori pentru iPhone, despre care Apple a declarat că a lansat nouă proiecte de energie regenerabilă de când s-a angajat în program.
Lisa Jackson, vicepreședintele Apple pentru mediu, politici și inițiative sociale, a declarat pentru revista Businesshala că unul dintre lucrurile care vine cu odată cu această schimbare este crearea unui nucleu de afaceri pe diferite piețe pe diferite rețele care solicită energie curată. „Este util pentru factorii de decizie politică”.
Apple a semnat anterior contracte cu furnizori importanți, cum ar fi compania-mamă din Foxconn, Hon Hai Precision Industry, care asambla multe dintre produsele sale, și Taiwan Semiconductor Manufacturing, care intenționează să elimine angajamentele energetice în 2019.
Compania a anunțat, de asemenea, că finanțează 10 proiecte mici de energie regenerabilă menite să ajute comunitățile cu resurse reduse. Proiectele visează comunitățile din Oseti Sakovin Power Authority, formată din șase triburi Sioux din Africa de Sud, Filipine, Columbia și vestul Statelor Unite.
Sursă: businesshala.com