ISO 45001: O nouă eră pentru sănătatea și securitatea în muncă

Cu toții ne dorim un loc de muncă în care să ne simțim în siguranță. Securitatea și sănătatea noastră nu ar trebui să fie amenințate în mediul unde ne desfășurăm activitatea. Din fericire, organizațiile au acum un instrument excelent pentru a asigura un mediu de lucru sigur și sănătos – ISO 45001.

ISO 45001 a fost introdusă de Isostandard și este considerată a fi următoarea eră pentru sănătatea și securitatea în muncă. A devenit alegerea evidentă pentru multe organizații, înlocuind standardul precedente, OHSAS 18001.

Motivele pentru care ISO 45001 a înlocuit OHSAS 18001

Principala diferență dintre cele două standarde este abordarea pe care o au. OHSAS 18001 încuraja o abordare reactivă, concentrându-se pe identificarea și minimizarea riscurilor existente. În schimb, ISO 45001 încurajează o abordare proactivă, concentrându-se pe identificarea și minimizarea riscurilor potențiale.

Beneficiile implementării ISO 45001 pentru organizații

Implementarea ISO 45001 aduce numeroase beneficii. În primul rând, crește performanța organizației prin îmbunătățirea sănătății și securității personalului. Acest lucru conduce la un nivel mai mic de absenteism și o îmbunătățire a moralului angajaților.

De asemenea, un certificat iso 45001 poate aduce credibilitate și recunoaștere la nivel internațional, astfel că business-ul tău va fi privit cu încredere de către clienți, furnizori și părți interesate.

Pași de bază pentru tranzitia de la OHSAS 18001 la ISO 45001

Tranziția de la OHSAS 18001 la ISO 45001 presupune o serie de pași. Primul pas este înțelegerea profundă a noilor cerințe. Al doilea pas este realizarea auditului intern pentru a identifica care sunt domeniile care necesită îmbunătățiri. Apoi, este necesar să se stabilească obiective de performanță și să se elaboreze un plan de acțiune.

Studii de caz: companii care au făcut tranzitia cu succes

În final, vă oferim pe scurt două exemple de companii care au făcut cu succes tranzitia de la OHSAS 18001 la ISO 45001. Prima este un producător internațional de electronice, care a raportat o reducere semnificativă a accidentelor de muncă, ca urmare a acestei schimbări. A doua este un furnizor de servicii în domeniul sănătății, care a reuşit să-și crească satisfacția angajaților și să reducă absenteismul.

În concluzie, ISO 45001 ne deschide o nouă eră, punând accent pe prevenție și pe crearea unui mediu de lucru mai sigur și sănătos. Câștigurile sunt remarcabile pentru organizații, pentru angajați, dar și pentru societate în ansamblu.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>