Cum menținem igiena corectă a ustensilelor medicale? 

Virușii și bacteriile sunt „dușmanii invizibili” pentru toți cei care lucrează în domeniul sănătății. Acestea fiind spuse, este imperativ necesar să se asigure mijloace de igienă incontestabile atunci când vine vorba de o unitate spitalicească sau de instrumentele necesare, tocmai pentru a diminua riscurile de contaminare și infecție. Evident, în această situație vorbim de infecții nosocomiale și alte tipuri de infestări care se pot transmite cu mare ușurință de la un pacient la altul atunci când igienizarea nu are loc în condiții de maximă siguranță. În acest sens, o cutie de dezinfectare la rece este absolut utilă pentru toți cei care lucrează în domeniul medical.

Curățare precisă indiferent de ustensilele folosite

Reglementările în vigoare impun centrelor de sănătate abordarea unui plan bine pus la punct pentru a reduce riscul de infecție chiar prin aplicarea protocoalelor de întreţinere a dispozitivelor medicale și a ustensilelor folosite zi de zi. În timp ce unele instrumente sunt de unică folosință, altele sunt reutilizate după curățare, dezinfecție și sterilizare, motiv pentru care o cutie de dezinfectare la rece este vitală în orice mediu în care se prestează servicii medicale. 

Pași de urmat

Dezinfecția și sterilizarea instrumentelor reutilizabile sunt pași esențiali pentru prevenirea riscului de contaminare. Pentru mulți, aceste două noțiuni sunt identice. Totuși, acestea sunt două proceduri cu metode și obiective foarte distincte. La drept vorbind, tratamentul necesar depinde de echipament, de utilizarea acestuia și de nivelul de risc de infecție, motiv pentru care igiena ocupă un loc fruntaș atunci când vine vorba de priorități. 

Cum se realizează corect dezinfecția instrumentelor medicale? 

Procedura de dezinfecție trebuie adaptată la riscul implicat, astfel încât să fie un proces corect și eficient. Natura actului medical și sănătatea pacientului sunt cele două componente care permit această evaluare. Astfel, tratamentul necesar este adaptat în funcție de nivelul de risc și de echipamentul medical utilizat. 

Niveluri ideale de dezinfecție 

Instrumentele care vin în contact cu membranele mucoase sau cu pielea sensibilă sunt clasificate ca având un risc mediu de infecție. Pe de altă parte, dacă vorbim despre instrumentele ce intră în contact cu pielea a pacientului, atunci ar trebui să avem o atenție cât mai sporită. Nivelul echipamentului sau instrumentelor și cerințele de tratament trebuie să țină cont și mediul în care sunt folosite. Dacă vorbim despre un cabinet de stomatologie, atunci ar trebui să avem în vedere căi de dezinfectare cât mai stricte, pentru că și contactul care există este unul cât se poate de direct. 

Indiferent de mediul în care lucrați și de domeniul medical ales, dacă aveți nevoie de cutii de dezinfectare la rece, la Edwards Dental puteți găsi exact ce vă doriți, în dimensiunile dorite. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>