Uzina Tesla din Berlin lansează modelul Y de fabricație germană

În cursul săptămânii trecute, Tesla a debutat cu prima dintre mașinile sale Model Y fabricate în Germania, la uzina din Berlin. La evenimentul de mare anvergură au fost prezente oficialitățile germane, inclusiv cancelarul Olaf Scholz, precum și CEO-ul Tesla Elon Musk, pentru a preda primele mașini clienților. 

Întârzieri și aprobare condiționată 

Uzina din Berlin, care urma să fie lansată în vara anului trecut, a fost amânată din cauza preocupărilor legate de impactul său asupra mediului. Decizia a fost aprobată condiționat pe 4 martie, însă instalațiile uzinei au fost supuse unei serii de teste și proceduri, în special pentru a dovedi conformitatea cu mandatele de mediu pentru utilizarea apei și poluarea aerului.

Producția din Germania va permite producătorului auto să-și reducă costurile și, în același timp, să onoreze mai rapid comenzile clienților. Tesla ar putea urmări succesul anterior al producătorilor de mașini japoneze cu ardere internă, cum ar fi Toyota Motor Corporation (TM) și Honda Motor Company (HMC), care au deschis fabrici de producție în Statele Unite și în alte țări pentru a câștiga cote mai mari de piață. 

Piața europeană a vehiculelor electrice 

Tesla se confruntă cu o concurență acerbă din partea producătorului european de automobile Volkswagen AG, a cărui incursiune în producția de vehicule EV i-a oferit o cotă mare din vânzările de vehicule electrice în Europa. Noua fabrică de baterii, cu o capacitatea de 50 de gigawați oră, îi va permite producătorului american de automobile să-și depășească concurenții europeni până la sfârșitul anului 2023. 

Deocamdată, mașinile fabricate în Germania vor fi echipate cu baterii din China. Uzina Tesla din Berlin va produce 500 de mașini pe săptămână și, până la sfârșitul lunii aprilie, va crește până la 1.000. Pentru început, mașinile Tesla vor fi echipate cu bateria 2170, comercializată de chinezi. Ulterior, va fi disponibilă versiunea 4680 – mai eficient din punct de vedere energetic. 

Uzina Tesla din Berlin

La capacitate maximă, uzina de asamblare și fabrica de baterii sunt de așteptat să producă 500.000 de vehicule electrice pe an. Atât Musk, cât și analiștii care urmăresc producția cred că va dura ceva timp până când fabrica din Berlin va atinge capacitatea maximă. Cu toate acestea, lansarea este considerată un eveniment optimist pentru Tesla, potrivit analistului Wedbush Dan Ives. Deși atingerea capacității maxime va fi ainsă abia la sfârșitul anului, fabrica va fi un catalizator crucial pentru prezența în creștere a Tesla pe piața europeană a vehiculelor electrice. 

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>