Creșteri în sectorul tehnologic

Sectorul tehnologic sau industria tehnologică cuprinde acea categorie de acțiuni referitoare la cercetarea, dezvoltarea sau distribuția de bunuri și servicii bazate pe tehnologie. Integrează, de asemenea, afaceri care se învârt în producția de electronice, crearea de software, computere sau produse și servicii legate de tehnologia informației. Acest sector axat pe dezvoltarea tehnologică oferă o gamă largă de produse și servicii atât pentru clienți, cât și pentru diferite businessuri. 

Bunurile de larg consum, cum ar fi computerele personale, dispozitivele mobile, tehnologiile portabile, electrocasnicele, televizoarele și așa mai departe sunt îmbunătățite în mod continuu și vândute consumatorilor cu noi funcții. În ceea ce privește afacerile, companiile depind de inovațiile din sectorul tehnologiei pentru a-și crea software-ul de întreprindere, pentru a-și gestiona sistemele logistice, pentru a-și proteja bazele de date și, în general, pentru a furniza informațiile și serviciile critice care permit companiilor să ia decizii strategice de afaceri. 

Industria tehnologică este adesea considerată ca cea mai atractivă destinație de investiții din orice economie. Sectorul tehnologiei din SUA se mândrește cu companii precum Apple, Google, Amazon, Meta (fostă Facebook), Netflix, IBM și Microsoft. Aceste companii stimulează creșterea sectorului tehnologic, iar entuziasmul față de potențialul lor pe termen lung le face să tranzacționeze la multipli preț-castig. 

Termenul de sector tehnologic a fost extins de multe ori pentru a include afaceri care pot fi deservite mai bine de o categorie mai specifică. Această industrie a fost inițial ancorată în semiconductori, hardware de calcul și echipamente de comunicații. În plus, creșterea include și locuri de muncă. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, job-urile în tehnologia informației vor crește cu 13% între 2020 și 2030. 

Sectorul tehnologiei include acum un set atât de divers de companii, încât subsectoarele sunt mult mai utile decât cel general. Deloc surprinzător, nu există un acord universal. Unii experți vor un sector nou pentru fiecare inovație, însă cele mai mari includ deja semiconductori, software, rețele și internet și hardware. De aici, toate subsectoarele pot fi defalcate în continuare. 

De exemplu, hardware-ul se sparge în purtabile, periferice, laptopuri, desktop-uri și așa mai departe. Oamenii ar putea argumenta că nu are sens să numim o companie de cloud computing ca fiind una de software, dar separările arbitrare sunt puțin mai ușor de gestionat decât eticheta masivă de „sector tehnologic” pentru fiecare companie. 

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>