Qualcomm lansează un fond de risc de 100 de milioane de dolari pentru a investi în Metaverse 

Qualcomm, cel mai cunoscut furnizor de cipuri pentru smartphone-uri, alocă 100 de milioane de dolari pentru a investi în companii care dezvoltă noi tehnologii pentru metavers, o lume virtuală în care oamenii pot interacționa, pot lucra și pot face cumpărături. Producătorul a declarat la începutul acestei săptămâni că va oferi finanțare întreprinderilor și dezvoltatorilor sub formă de investiții în capital și granturi. 

Compania va începe să accepte cereri pentru fond, care poartă numele mărcii sale de produse Snapdragon, în iunie. Qualcomm și-a folosit bilanțul pentru a face investiții de risc de mai bine de două decenii și are în prezent circa 2 miliarde de dolari în active sub administrare în portofoliul său de risc. 

Cu acest fond, Qualcomm din San Diego dorește să dezvolte în continuare metaversul și să extindă piața pentru cipurile companiei, a declarat directorul financiar Akash Palkhiwala. Producătorul furnizează cipuri pentru căștile de realitate virtuală ale Meta Platforms Inc. și la începutul acestui an a anunțat un parteneriat cu Microsoft Corp. pentru a dezvolta cipuri personalizate de realitate augmentată. 

„Scopul principal este de a crea acest ecosistem în jurul portofoliului nostru de tehnologie”, a spus domnul Palkhiwala, discutând despre fondul de risc. Deși producătorul este deschis să achiziționeze companii din portofoliul său, aceasta nu este motivația sa principală, a declarat reprezentantul. În ultimul trimestru din 2021, compania a generat aproximativ 83% din veniturile sale de 10,7 miliarde de dolari din vânzarea de chipset-uri, restul provenind din licențiere. Palkhiwala a refuzat să dezvăluie câte venituri generează compania din afacerile sale metavers. Alte surse de venit ale companiei includ frecvența radio și componentele auto. 

Totalul tranzacțiilor de capital de risc din SUA care a implicat investitori corporativi în 2021 – un an record pentru strângerea de fonduri – a crescut cu 88% din 2020 la 144,7 miliarde USD, potrivit furnizorului de date financiare PitchBook Data. Unele companii, cum ar fi Boston Scientific, își folosesc investițiile de risc ca o modalitate de a construi o conductă de posibile ținte de achiziție. 

Qualcomm a făcut anterior investiții mari de risc în noi domenii tehnologice, cum ar fi 5G și inteligența artificială. Fondul metavers lansat în această săptămână se aliniază obiectivului mai larg al companiei de a-și diversifica activitatea de bază, a declarat Tristan Gerra, director general și analist senior de semiconductori la firma de investiții Robert W. Baird & Co.

Sursă: wsj.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>