Investiții în energie regenerabilă și tehnologie disruptivă 

Investițiile în energie regenerabilă sunt încă o opțiune de top pentru investitori, indiferent de locul pe care îl ocupă în spectru. În ciuda dificultăților rezultate de pe urma unei pandemii globale, sectorul energiei regenerabile este plin de încredere în perspectivele pe termen lung. 

Cum arată viitorul investițiilor în energie regenerabilă 

Viitorul energiei regenerabile nu a fost niciodată mai important decât în prezent. Producția excesivă și consumul excesiv, combinate cu sisteme ineficiente de distribuție a energiei, apei și alimentelor, nu mai sunt doar probleme legate de mediu. Această chestiune se află la baza sănătății globale umane și animale, iar problemele economice dăunează tuturor, indiferent că ne referim la cele mai sărace regiuni de pe glob sau la cele mai mari companii cotate la bursă. 

Schimbări în peisajul investițiilor de impact 

Odată cu progresele tehnologice și cererea din ce în ce mai mare pentru companii de a avea un impact pozitiv asupra lumii, sustenabilitatea pare să aibă un impact real și un profit existent. Dacă putem îmbunătăți eficiența utilizării și distribuției energiei și reducem cantitatea de deșeuri pe care o creăm din toate aceste sisteme, putem oferi o viață mai bună planetei. Îmbunătățirea eficienței contribuie, de asemenea, la o economie globală prosperă. 

Specialiștii sunt de părere că nu putem aborda cele mai mari probleme de sustenabilitate din lume în cele mai mari industrii, cum ar fi energia, apa și alimentele doar cu capital de risc. Este nevoie de un capital mult mai mare pentru a schimba aceste mari sisteme inerțiale. Cele mai bune soluții tehnologice disponibile sunt necesare pentru a îmbunătăți eficiența pe întregul spectru al resurselor regenerabile. Marile industrii au nevoie este o transformare globală, iar acest fenomen se întâmplă chiar acum. 

De ce să investim în energie regenerabilă? 

Energia creată de arderea combustibililor fosili este o una dintre cauzele principale ale schimbărilor climatice și are un impact sever asupra sănătății noastre generale. Nevoia noastră de energie a atins un nivel fără precedent. Potrivit BBC, mai mult de jumătate din energia globală provine din combustibili fosili extrași din adâncul scoarței terestre. 

Combustibilii fosili sunt considerați neregenerabili și, prin urmare, nedurabili. Pentru a obține un viitor durabil, trebuie să găsim o modalitate de a ne satisface cerințele actuale, protejând în același timp mediul și resursele noastre pentru viitor. Energia curată este energia care este colectată din resurse regenerabile, reaprovizionate în mod natural la o scară de timp umană, cum ar fi lumina soarelui, vântul, ploaia, mareele, valuri și căldura geotermală.

Deciziile pe care liderii mondiali le iau astăzi ne vor afecta mult timp de acum înainte. Credem că drumul către un viitor durabil necesită soluții creative la cele mai mari probleme de mediu și sociale ale lumii. Trebuie să începem să facem schimbări prin care să contribuim la obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

Sursă: walterschindler.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>