Care sunt principalii înlocuitori pentru energia petrolului și a gazelor?  

Principalele alternative la energia petrolieră, respectiv a gazelor, includ energia nucleară, solară, eoliană și etanolul. Combustibilii fosili încă depășesc aceste alternative pe piețele energetice globale și interne, dar există un impuls public considerabil pentru creșterea utilizării lor, pe măsură ce industriile se deplasează către durabilitate și practici de afaceri mai ecologice. 

Combustibilii fosili – alcătuiți în principal din surse de energie din cărbune, petrol, propan și gaze naturale – reprezintă 79% din consumul total de energie al Statelor Unite, potrivit unui studiu din 2021. Drept urmare, guvernul oferă în prezent o mulțime de subvenții pentru consumatorii care aleg forme mai curate de energie regenerabilă fie pentru case, fie pentru vehicule. 

Energie nucleara 

La sfârșitul anului 2020, Statele Unite aveau 94 de reactoare nucleare în funcțiune, care asigurau aproximativ 20% din totalul producției electrice interne. Multe alte țări dispun de concentrații mai mari de energie nucleară. Franța, de exemplu, este una dintre cele mai importante puteri nucleare din lume și generează aproape 70% din electricitate prin intermediul acesteia.

Potrivit specialiștilor, energia nucleară este cea mai fiabilă sursă. Mai important, energia nucleară poate funcționa mult mai ieftin decât alte forme de energie curată, cum ar fi energia solară, eoliană sau hidroelectrică. Cu toate acestea, în SUA (și în multe alte țări), guvernele au oprit expansiunea nucleară de zeci de ani, parțial din cauza temerilor pentru siguranța publică și parțial din motive politice. 

Evenimentul de la Cernobîl a rămas unul dintre exemplele negative care încă persistă în mintea consumatorilor, ceea ce face ca perspectiva nucleară ca alternativă la petrol să fie greu de acceptat din punct de vedere psihologic. Cu toate acestea, pe măsură ce studiile în jurul energiei nucleare sigure se dezvoltă, este posibil ca această alternativă curată să alimenteze în cele din urmă orașe întregi. Bill Gates a lansat deja o companie numită TerraPower, care investighează modalități de a valorifica puterea energiei nucleare pe termen lung.

Energie solară și eoliană 

Energia solară și cea eoliană sunt, de asemenea, două surse de energie regenerabilă populare. După cum subliniază Institutul de Cercetare Energetică, majoritatea centralelor solare și eoliene contemporane au nevoie de surse constante de energie de rezervă. De obicei, electricitatea generată de o centrală pe cărbune este încă folosită pentru a menține în funcțiune aceste alternative de petrol, în cazul în care devine înnorat sau vântul dispare. În plus, panourile solare și parcurile eoliene presupun, totodată, costuri masive de capital inițial. 

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>