Cum a schimbat Steve Jobs lumea? 

În calitate de inovator și vizionar, realizările lui Steve Jobs pot fi ținute pe un piedestal, alături de reușitele altor mari afaceriști ai lumii, recunoscuți pentru transformarea consumerismului și a accesibilității informațiilor, printre care se numără Bill Gates, Larry Page, Sergey Brin și Mark Zuckerberg. 

NeXT

De la achiziționarea casei de producție cinematografică Pixar în 1986 până la sprijinirea organizațiilor caritabile și a organizațiilor de mediu, realizările și inovațiile lui Steve Jobs continuă să influențeze industriile și stilurile de viață din întreaga lume. Majoritatea consumatorilor asociază succesul lui Jobs cu Apple. După ce a fost concediat din compania pe care a fondat-o în 1985, Jobs a fondat NeXT, o firmă care a creat computere pentru afaceri și nevoi educaționale.

Deși NeXT nu a avut un succes deosebit pe baza unităților vândute, compania continuă să fie o parte integrantă a computerelor astăzi. Porțiuni din sistemele de operare Nextstep încă mai trăiesc în macOS. În plus, celebrele jocuri pe calculator „Wolfenstein” și „Doom” au fost scrise pe posturile NeXTcube. 

Pixar

Achiziționarea diviziei de grafică computerizată a lui Lucasfilms în 1986 pentru suma de 5 milioane de dolari s-a dovedit a fi o investiție înțeleaptă. Potențialul pe care l-a văzut în companie, mai târziu redenumită Pixar, a dat roade când a vândut-o către Disney în 2006 pentru 7,4 miliarde de dolari. 

Înainte de mijlocul anilor 1990, Disney era standardul de aur al lungmetrajelor de animație și abia după succesul Toy Story din 1995, Pixar s-a ridicat așteptărilor. Ulterior, cu fiecare film lansat, Pixar a câștigat avânt și a creat o întreagă industrie de animație la Hollywood. Filmele companiei au avut încasări de aproximativ 3,2 miliarde de dolari la nivel mondial înainte de achiziționarea acesteia de către Disney.

Deși Steve Jobs nu avea experiență în design grafic și producție video, el credea că tehnologia computerizată și animația Pixar se vor potrivi într-o zi cu prestația Disney. Cel mai mare impact pe care l-a avut Jobs s-a reflectat asupra direcției strategice a companiei, inclusiv conducerea și supravegherea ofertei publice inițiale (IPO) a Pixar în 1995. 

Capitalul de investiții pe care Pixar l-a primit de la intrarea în bursă i-a oferit lui Jobs libertatea de a-și extinde rapid compania. Mulți atestă că impulsul și viziunea lui Jobs pentru Pixar au oferit companiei sprijinul de care avea nevoie pentru a prospera. Astăzi, Pixar este recunoscut drept unul dintre cele mai influente studiouri de film din lume. 

Apple 

Steve Jobs a revoluționat lumea dispozitivelor inteligente prin startul pe care l-a oferit în dezvoltarea de noi linii de produse. Chiar și după moartea sa în 2011, Apple a continuă să aibă un impact profund asupra a milioane de consumatori. 

iPod-ul 

Lansat în 2001, iPod-ul a fost recunoscut pe scară largă ca fiind primul dispozitiv inovator și ușor de accesat muzică din mers. Consumatorii au folosit radiouri portabile, CD playere și casetofoane în scopuri audio la distanță înainte de accesul pe scară largă a fișierelor mp3. Sincronizat cu programul iTunes de la Apple, iPod-ul a oferit utilizatorilor mijloacele de a transporta și de a cumpăra sute de melodii pe un singur dispozitiv. 

iPhone-ul 

Combinând caracteristicile unui iPod cu cele ale unui computer, iPhone-ul a permis utilizatorilor să efectueze apeluri, să asculte muzică și să navigheze pe internet pe un dispozitiv compatibil cu ecran tactil. Pe lângă sincronizarea cu iTunes, iPhone-ul prezenta un App Store exclusiv, care elibera utilizatorii de achiziționarea de conținut de la operatori wireless. 

Înainte de App Store, operatorii wireless controlau distribuirea conținutului către telefoane. La 1 noiembrie 2018, Apple a anunțat că nu va mai raporta numărul de iPhone-uri vândute. Cu toate acestea, între lansarea sa inițială din iunie 2007 și noiembrie 2018, vânzările cumulative la nivel mondial pentru iPhone au crescut la aproape 1,5 miliarde.

iPad-ul 

Inspirându-se de la modelele iPhone, Steve Jobs a creat prima tabletă cu ecran tactil. iPad-ul a stimulat dezvoltarea unei noi industrii care a făcut loc și altor companii tehnologice în timp. Influența lui Jobs asupra produselor de vânzare cu amănuntul a revoluționat tehnologia consumatorilor, forțând inginerii și dezvoltatorii să creeze produse noi și inovatoare. Consumatorii au beneficiat cel mai mult de pe urma creșterii concurenței, deoarece produsele rămân la prețuri modeste, dar se laudă cu capacități și caracteristici sporite.

Caritate 

În timp ce eforturile sale filantropice au fost rareori făcute publice, mulți au atestat natura caritabilă a lui Steve Jobs. Se spune că a donat peste 50 de milioane de dolari spitalelor din Stanford prin Apple și a contribuit la diferite proiecte de combatere a SIDA. În calitate de filantrop, scopul lui Jobs nu era să fie recunoscut, ci să-i ajute pe cei care aveau nevoie.

Mediu înconjurător 

Dispozitivele Apple nu sunt doar inovatoare, ci și ecologice. Steve Jobs a promovat o inițiativă pentru produse ecologice în perioada în care a fost ocupat funcție de CEO. Apple folosește materiale ecologice, cum ar fi aluminiu reciclat, materiale plastice și hârtie în produsele sale, pentru a conserva resursele globale. De asemenea, toate produsele Apple sunt calificate Energy Star, ceea ce înseamnă că respectă cerințele stabilite de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) pentru eficiența energetică. 

În calitate de creator inițial al tehnologiei de lux, ușor de utilizat, realizările lui Steve Jobs continuă să aibă efecte profunde și astăzi. Concurența creată în urma introducerii iPod-ului, iPhone-ului și iPad-ului a revoluționat industria tehnologiei. 

Sursă: investopedia.com

Sursă foto: beinspiredchannel.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>