Disney (DIS) va lansa videoclipuri la cerere cu suport publicitar

The Walt Disney Company (DIS) a anunțat la începutul acestui an că va lansa conținut video la cerere (AVOD) pentru a-și atinge obiectivul de peste 230 de milioane de abonați până la sfârșitul anului fiscal 2024. La sfârșitul lui decembrie 2021, platforma avea 130 de milioane de abonați. Noul serviciu AVOD este programat să intre în funcțiune la sfârșitul anului 2022 și se așteaptă să fie mai ieftin decât versiunea actuală.

Piața AVOD (Video on demand)

În iunie 2021, Warner Brothers a lansat un serviciu de streaming susținut de anunțuri cu HBO Max, mai ieftin. Cu o reducere de 33%, noul HBO Max avea prețul de 9,99 USD pentru un abonament lunar și prezenta patru minute de reclame pe oră. Compania se așteaptă ca serviciul său AVOD să genereze aceleași marje ca un pachet de 15 USD pe lună fără anunțuri. 

Alte servicii AVOD includ Hulu, Paramount Plus de la ViacomCBS, DiscoveryPlus și Peacock Premium de la NBCUniversal. Toate cele patru servicii sunt mai ieftine decât versiunile lor video la cerere (VOD) fără anunțuri. 

Lupta pentru abonați și războaiele prețurilor 

Pe măsură ce serviciile de streaming se luptă să reducă frecvența în rândul abonaților, toți furnizorii caută să scadă prețul în timp ce cresc conținutul. Disney+, ESPN+ și Hulu au fost prinse în această luptă. Cheltuielile AVOD sunt de așteptat să atingă o creștere de trei cifre în următorii cinci ani, până la 66 de miliarde de dolari.

Tendință spre vizionare gratuită 

AVOD oferă abonaților acces la vizionare gratuită și nelimitată, prin intermediul reclamelor personalizate. În timp ce reduce sau elimină un flux de venituri (taxe de abonament), acesta deschide un altul (venituri din reclame), care ar putea extinde baza de utilizatori.  AVOD poate împiedica, de asemenea, pierderea abonaților, deoarece serviciile de streaming se concentrează mai degrabă pe conținut decât pe preț. Potrivit Park Associates, rata medie de abandon în gospodăriile din SUA este de 44%. 

Pe măsură ce streamingul over-the-top (OTT) prin internet direct către clienți se maturizează, tendința pare să se îndrepte către adoptarea serviciilor AVOD. Potrivit TVision, timpul petrecut pe conținutul transmis în flux AVOD a crescut de la 9% în primul trimestru al anului 2021 la 38% în al treilea trimestru din același an. Abonamentul video la cerere (SVOD) a scăzut cu 8,6% până la 32% în aceeași perioadă. 

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>