Istoria primei criptomonede – Cum a apărut Bitcoinul? 

Având o istorie relativ scurtă, Satashi Nakamoto, Blockchain și Bitcoin au devenit nume cunoscute care depășesc limitele modului în care percepem monedele globale de astăzi. La fel de popular ca și originile sale, Bitcoin a devenit, de asemenea, notoriu pentru schimbările de preț care fac adesea titluri de știri și atrag atenția comercianților financiari. Totodată, a dus la crearea altor monede digitale, cum ar fi Ethereum, Ripple XRP și Litecoin și Bitcoin Cash.

Când și de ce a fost creat Bitcoinul? 

Bitcoin a fost creat în 2009, fiind considerată prima monedă descentralizată care rulează pe tehnologia Blockchain. Menționat pentru prima dată într-o carte publicată de cineva cu pseudonimul Satoshi Nakamoto, Bitcoin a promis capacitatea de a efectua tranzacții fără implicarea statelor, bazându-se pe semnături digitale și monede digitale în loc de monede fiat centralizate emise de guvern. 

Toate tranzacțiile au fost păstrate într-un registru care poate fi accesat public, asigurând transparența. Minerii, indivizii care își oferă voluntar puterea de calcul personală rețelei pentru a o menține în funcțiune, sunt plătiți în Bitcoin și au un cuvânt de spus în noile protocoale adaptate rețelei blockchain. Acest lucru le permite să lucreze ca un tip de bancă centrală. 

Protocoalele descentralizate și blockchain ale Bitcoin necesită ca toate nodurile să verifice o tranzacție. Având în vedere că aceste computere sunt răspândite pe tot globul și conduse de diverși indivizi, este aproape imposibil ca cineva să spargă sistemul, motiv pentru care a captat continuu interesul public de la crearea sa. 

Au existat momente, cum ar fi în 2017, când Bitcoin a crescut cu 740% în 5 luni, ajungând până la 19.807 USD înainte de a scădea cu 69% la 5.967 USD. În ciuda faptului că Bitcoin este bine cunoscut în rândul comercianților pentru fluctuațiile de preț, mulți cred că liderul monedelor digitale mai are încă un parcurs lung. 

Prin ce se diferențiază Bitcoin de alte criptomonede? 

Bitcoin este prima monedă digitală. Însă, spre deosebire de alte criptomonede care au apărut în timp, a  reușit să rămână unică în mai multe moduri. 

Utilizări 

Bitcoin a rămas o formă de monedă multiplatformă. Fără a fi limitată pentru utilizarea pe anumite platforme exclusiv Bitcoin, această criptomonedă poate fi folosită pentru a face achiziții oriunde în lume, acolo unde este acceptată. În 2020, Paypal a anunțat că această monedă populară va fi recunoscută ca plată pe platforma lor. 

Minat 

Bitcoin este alimentat constant prin computere individuale pentru a menține registrul activ și verificat. În schimb, minerii primesc o cantitate predeterminată de Bitcoin în schimbul numărului de tranzacții pe care le aprobă. Pe măsură ce se creează mai mult Bitcoin, există evenimente de „Înjumătățire” încorporate în protocol de fiecare dată când sunt procesate 210.000 de blocuri. 

Se numește eveniment de înjumătățire deoarece cantitatea de Bitcoin pe care o acordă un miner pentru procesarea unui bloc devine jumătate la trecerea acestor praguri. Ripple XRP (XRPUSD) de exemplu, distruge monedele ori de câte ori este verificată o nouă tranzacție, permițând validatorilor lor să fie plătiți în orice formă de plată pe care o preferă.

Verificare 

Rețeaua Bitcoin necesită ca toate nodurile active să poată verifica aceeași tranzacție și să-și partajeze registrul cu toți ceilalți utilizatori ai rețelei. Acest lucru menține sistemul transparent și mai greu de compromis. Deși nu este o caracteristică strâns legată de Bitcoin, alte criptomonede, cum ar fi Ripple XRP, și-a relaxat regulile pentru a reduce timpul de procesare. 

Unul dintre cele mai semnificative dezavantaje ale Bitcoin este timpul lung de verificare, care poate dura în medie 10 minute. În comparație, rețeaua Ethereum alocă aproximativ 13 secunde, iar Ripple XRP 4 secunde pentru a verifica tranzacțiile.

Disponibilitate 

Bitcoin are o sumă maximă de 21 de milioane de monede care pot fi extrase sau create. Odată ce atinge această limită, nu mai pot fi creați Bitcoin, iar minerii vor putea colecta taxe de tranzacție pentru munca lor. În comparație, Ethereum (ETHBTC) nu are limită în ceea ce privește numărul de monede care pot fi extrase, în timp ce Ripple XRP a creat 1 miliard de monede la început și distruge o sumă mică cu fiecare tranzacție. 

Deși există diferențe între fiecare tip de criptomonedă, Bitcoin rămâne un instrument preferat pentru comercianți. Toate criptomonedele sunt extrem de volatile și supuse diverșilor factori de piață.

Sursă: plus500.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>