Cum funcționează plățile cripto? 

Plățile cripto oferă o modalitate ieftină și rapidă de a transfera fonduri. Nu este nevoie să folosiți monedele fiduciare locale pentru transferurile internaționale. Un serviciu de plată va fi adesea mai intuitiv decât un portofel și va avea, de asemenea, asistență pentru clienți. Pe de altă parte, un gateway de plată oferă mai puțin control, poate percepe comisioane și durează mai mult să fie configurat decât un portofel standard.

Deși cripto este renumit pentru speculații și investiții, are un alt caz de utilizare: plățile. Este ușor să uiți că oamenii folosesc criptomonede precum BNB, BTC și BUSD pentru a transfera capital. Marii comercianți cu amănuntul, cum ar fi Microsoft și Starbucks, și întreprinderile mici au început să accepte plăți criptografice pentru bunurile și serviciile lor. 

La cel mai simplu nivel, o astfel de plată transferă criptomonede de la un portofel la altul. Pentru a face acest lucru manual, veți avea nevoie de adresa publică a destinatarului. Folosind portofelul, copiați adresa și trimiteți fondurile. Procesul poate fi dificil și intimidant pentru noii veniți. Se întâmplă des ca utilizatorii să facă greșeli ireversibile, cum ar fi trimiterea unui tip greșit de criptografie la o anumită adresă sau selectarea unei rețelei blockchain greșite. 

Deoarece nu există nicio modalitate de a returna o tranzacție cripto, acestea conduc adesea la pierderi semnificative. Aceste gateway-uri transformă un proces complicat într-unul care poate fi realizat în doar câteva secunde. Pașii exacți diferă în funcție de procesorul de plăți, dar metoda obișnuită este următoarea: 

  • Destinatarul creează o factură digitală folosind poarta de plată. Acesta este de obicei un cod QR care conține adresa portofelului de primire și suma necesară. De exemplu, achiziționarea unei mese de 10 USD (dolari SUA) ar necesita 10 USD dintr-o anumită criptomonedă la cursul actual al pieței. 3. Plătitorul scanează codul QR cu aplicația și confirmă plata. 
  • Criptomoneda este transferată în contul beneficiarului sau în portofelul digital. Întregul proces poate fi finalizat cu doar câteva clicuri. De asemenea, este mai sigur și mai convenabil decât încercarea de a face toți pașii manual. 

Oamenii au folosit criptomonedele pentru a face plăți încă din 2010, de la celebra achiziție de pizza în schimbul a 10.000 de BTC. Zece ani mai târziu, am trecut de la un proces manual la gateway-uri de monedă digitale integrate și oferite prin serviciile bancare FinTech și cripto. 

Sursă: academy.binance.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>