Tranzacționare și strategii de investiții 

Ce este o strategie de tranzacționare? O strategie de tranzacționare este pur și simplu un plan pe care îl urmați atunci când executați tranzacții. Nu există o singură abordare corectă a tranzacționării, așa că fiecare strategie va depinde în mare măsură de profilul și preferințele comerciantului. Indiferent de abordare, stabilirea unui plan este esențială, deoarece aceasta conturează obiectivele clare și vă poate împiedica să deviați cursul din cauza emoției. Trebuie să decideți ce tranzacționați, cum veți face asta și punctele în care veți intra și ieși. 

Ce este managementul portofoliului? Managementul portofoliului se ocupă de crearea și gestionarea unei colecții de investiții. Portofoliul în sine este o grupare de active care poate conține orice, de la jucării pentru bebeluși până la imobiliare. Dacă tranzacționați exclusiv criptomonede, atunci portofoliul va fi compus dintr-o combinație de Bitcoin, alte monede și jetoane digitale. Căutați un coș de investiții care să rămână relativ protejat de volatilitate sau ceva mai riscant care ar putea aduce randamente mai mari pe termen scurt? Este benefic să vă gândiți la modul în care doriți să vă gestionați portofoliul. Unii ar putea prefera o strategie pasivă – una în care vă lăsați investițiile în pace după ce le-ați configurat. Alții ar putea adopta o abordare activă, în care cumpără și vând continuu active pentru a obține profit. 

Ce este managementul riscului? Gestionarea riscului este vitală pentru succesul în tranzacționare. Aceasta începe cu identificarea tipurilor de risc pe care le puteți întâlni:

  • Riscul de piață: potențialele pierderi pe care le-ați putea experimenta dacă activul își pierde valoare. 
  • Riscul de lichiditate: pierderile potențiale rezultate din piețele ilichide, unde nu puteți găsi cu ușurință cumpărători pentru activele voastre.
  • Risc operațional: pierderile potențiale care decurg din defecțiuni operaționale. Se datorează erorilor umane, defecțiunilor hardware/software sau comportamentului fraudulos intenționat al angajaților. 
  • Risc sistemic: pierderile potențiale cauzate de eșecul jucătorilor din industria în care operați. 

Cântărind riscurile și descoperind potențialul impact pe care l-ar putea avea asupra portofoliului, puteți clasifica și dezvolta strategii. Riscul sistemic, de exemplu, poate fi atenuat prin diversificarea în diferite investiții, iar riscul de piață poate fi diminuat prin utilizarea stop-loss-urilor. 

Sursă: academy.binance.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>