Diferența dintre tranzacționare și investiție 

Ce este tranzacționarea? 

Tranzacționarea este un concept economic fundamental care implică cumpărarea și vânzarea de active. Acestea pot fi bunuri și servicii, în care cumpărătorul plătește despăgubirea vânzătorului. În alte cazuri, tranzacția poate implica schimbul de bunuri și servicii între părțile comerciale. În contextul piețelor financiare, activele tranzacționate se numesc instrumente financiare. Acestea pot fi acțiuni, obligațiuni, perechi valutare de pe piața Forex, opțiuni, futures, produse în marjă, criptomonede și multe altele. 

Termenul de tranzacționare este folosit în mod obișnuit pentru a defini tranzacționarea pe termen scurt, în care comercianții intră și ies în mod activ din poziții pe perioade de timp relativ scurte. De fapt, tranzacționarea se poate referi la o gamă largă de strategii diferite, cum ar fi tranzacționarea zilnică, tranzacționarea swing, tranzacționarea în tendințe și multe altele. 

Ce este investiția? 

Investiția înseamnă alocarea de resurse (cum ar fi capitalul) cu așteptarea de a genera un profit. Aceasta poate include utilizarea banilor pentru finanțarea și lansarea unei afaceri sau cumpărarea de terenuri cu scopul de a-l pune la vânzare mai târziu la un preț mai mare. Pe piețele financiare, acest lucru implică de obicei investiții în instrumente financiare cu speranța de a le vinde mai târziu la un preț mai mare. Așteptările de rentabilitate sunt esențiale pentru conceptul de investiție (aceasta este cunoscută și sub numele de ROI). 

Spre deosebire de tranzacționare, investiția are de obicei o abordare pe termen lung a acumulării averii. Scopul unui investitor este de a construi bogăție pe o perioadă lungă de timp (ani, sau chiar decenii). Există o mulțime de modalități de a face acest lucru, dar investitorii vor folosi de obicei factori fundamentali pentru a găsi oportunități de investiții potențial bune. Datorită naturii pe termen lung a abordării lor, investitorii de obicei nu se preocupă de fluctuațiile de preț pe termen scurt. Ca atare, ei vor rămâne, de obicei, relativ pasivi, fără a se îngrijora prea mult de pierderile pe termen scurt. 

Tranzacționare vs. investiție 

Atât comercianții, cât și investitorii caută să genereze profituri pe piețele financiare. Cu toate acestea, metodele lor de a-și atinge obiectivul sunt destul de diferite. În general, investitorii caută să genereze un profit pe o perioadă mai lungă de timp – gândiți-vă la ani sau chiar decenii. Deoarece investitorii au un orizont de timp mai mare, randamentele lor vizate pentru fiecare investiție tind să fie și ele mai mari. 

Comercianții, pe de altă parte, încearcă să profite de volatilitatea pieței. Ei intră și ies din poziții mai des și pot căuta randamente mai mici cu fiecare tranzacție (deoarece intră adesea în mai multe tranzacții). De-a lungul timpului, vei putea determina care dintre aceste două acțiuni se potrivește mai bine obiectivelor tale financiare, personalității și profilului de tranzacționare.

Sursă: academy.binance.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>