Cum calculez dimensiunea poziției mele în tranzacționare?

Indiferent cât de mare este portofoliul, va trebui să exerciți un management adecvat al riscului. În caz contrar, puteți suferi pierderi considerabile. Săptămânile sau chiar lunile de progres pot fi șterse de o singură tranzacție prost gestionată. Un obiectiv fundamental atunci când vine vorba de tranzacționare sau investiție este evitarea luării unor decizii emoționale. 

Având în vedere că este vorba despre un risc financiar, emoțiile vor juca un rol important. Va trebui să le țineți sub control, astfel încât să nu vă afecteze deciziile de tranzacționare și rata de investiții. Pentru a evita acest lucru, este util să veniți cu seturi de reguli pe care le puteți urma în timpul activităților de investiții și tranzacționare. Scopul acestui sistem este de a gestiona riscul, dar, la fel de important, este de a ajuta la eliminarea deciziilor inutile. În acest fel, când va veni momentul, sistemul personal de tranzacționare nu vă permite să luați decizii pripite și impulsive. 

Când stabiliți aceste sisteme, va trebui să luați în considerare câteva lucruri. Care este orizontul tău de investiție? Care este toleranța ta la risc? Cât capital poți risca? Ne-am putea gândi la multe altele, dar în acest articol, ne vom concentra pe un aspect specific – cum să dimensionăm pozițiile pentru tranzacții individuale. Pentru a face asta, mai întâi, va trebui să stabilim cât de mare este contul de tranzacționare și cât de mult sunteți dispus să riscați pentru o singură tranzacție. 

Cum să determinați dimensiunea contului: Deși acest lucru poate părea un pas simplu, chiar redundant, este o considerație validă. În acest fel, puteți urmări cu mai multă acuratețe progresul pe care îl faceți cu diferite strategii și, de asemenea, puteți reduce șansa de a risca prea mult. Determinarea dimensiunii contului înseamnă pur și simplu să analizăm capitalul disponibil pe care îl puteți aloca unei anumite strategii de tranzacționare. 

Cum să determinați riscul contului: Cel de-al doilea pas este acela de a determina riscul contului personal. Ce procent din capitalul tău disponibil ești dispus să riști pentru o singură tranzacție? 

Regula 2%: În lumea financiară tradițională, există o strategie de investiții numită regula 2%. Conform acestei reguli, un comerciant nu ar trebui să riște mai mult de 2% din contul său pentru o singură tranzacție. Regula 2% este o strategie potrivită pentru stilurile de investiții care implică, de obicei, introducerea doar a câtorva poziții pe termen mai lung. De asemenea, este de obicei adaptat pentru instrumente mai puțin volatile decât criptomonede. Dacă sunteți un investitor activ și mai ales dacă sunteți la început, să trebui să fiți ceva mai conservator. Haideți să modificăm strategia pentru a fi regula de 1%. Această regulă dictează că nu ar trebui să riscați mai mult de 1% din contul personal într-o singură tranzacție. Dacă ideea ta de tranzacționare este greșită și stop-loss-ul tău este lovit, vei pierde doar 1% din cont. 

Cum se determină riscul comercial: Cum determinăm dimensionarea poziției pentru o singură tranzacție? Ne uităm unde este invalidată ideea noastră de comerț. Acesta este un aspect crucial și se aplică aproape oricărei strategii. Când vine vorba de tranzacționare și investiții, pierderile vor fi întotdeauna o parte a jocului. De fapt, ele sunt o certitudine, deoarece este un joc de probabilități în care totul se rezumă la gestionarea adecvată a riscurilor, la a avea o strategie de tranzacționare și la respectarea acesteia. Ca atare, fiecare idee comercială trebuie să aibă un punct de invalidare. 

Modul de a determina acest punct se bazează în întregime pe strategia de tranzacționare individuală și configurația specifică. Punctul de invalidare se poate baza pe parametri tehnici, cum ar fi o zonă de sprijin sau rezistență. Ar putea fi, de asemenea, bazat pe indicatori, o rupere a structurii pieței sau cu totul altceva. Nu există o abordare unică pentru a vă determina stop-loss-ul. Va trebui să decideți singur ce strategie se potrivește cel mai bine stilului personal și să determinați punctul de invalidare pe baza acestuia. 

Cum calculez dimensiunea poziției: Avem toate ingredientele de care avem nevoie pentru a calcula dimensiunea poziției. Să presupunem că avem un cont de 5000 USD. Am stabilit că nu riscăm mai mult de 1% la o singură tranzacție, iar asta înseamnă că nu putem pierde mai mult de 50 USD la o singură tranzacție. Să presupunem că am făcut analiza pieței și am stabilit că ideea noastră comercială este invalidată cu 5% față de intrarea noastră inițială. De fapt, atunci când piața merge împotriva noastră cu 5%, ieșim din tranzacție și luăm pierderea de 50 USD. Cu alte cuvinte, 5% din poziția noastră ar trebui să fie 1% din contul nostru. 

Dimensiunea contului – 5000 USD 

Riscul contului – 1% 

Punct de invalidare (distanța până la stop-loss) – 5%

Mărimea poziției pentru această tranzacție va fi de 1000 USD. Urmând această strategie și ieșind din punctul de invalidare, puteți atenua o pierdere potențială mult mai mare. Pentru a exercita în mod corespunzător acest model, va trebui să țineți cont și de taxele pe care le veți plăti. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la potențialul derapaj, mai ales dacă tranzacționați un instrument de lichiditate mai scăzută. 

Calcularea dimensionării poziției nu se bazează pe o strategie arbitrară. Un aspect la fel de important al acestei strategii este execuția. Odată ce ați determinat dimensiunea poziției și punctul de invalidare, nu ar trebui să le suprascrieți odată ce tranzacția este activă. Cea mai bună modalitate de a învăța principii de management al riscului ca acesta este prin practică. 

Sursă: academy.binance.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>