Analiza fundamentală sau analiză tehnică – ce alegem?

Analiza fundamentală se referă la examinarea detaliată a factorilor de bază care influențează interesul economiei, industriei și companiei. Ideea de bază din spatele analizei tehnice este aceea că acțiunea istorică a prețului poate indica modul în care piața este probabil să se comporte în viitor. 

Analiștii tehnici nu încearcă să afle valoarea intrinsecă a unui activ. În schimb, se uită la activitatea istorică de tranzacționare și încearcă să identifice oportunități pe baza acesteia care poate include analiza acțiunii prețului și a volumului, modelele graficelor, utilizarea indicatorilor tehnici și multe alte instrumente de graficare. Scopul acestei analize este de a evalua puterea sau slăbiciunea unei piețe date. Acestea fiind spuse, analiza tehnică nu este doar un instrument pentru prezicerea probabilităților de mișcări viitoare ale prețurilor. Poate fi, de asemenea, un cadru util pentru managementul riscului. 

Deoarece analiza tehnică oferă un model pentru analiza structurii pieței, face gestionarea tranzacțiilor mai definită și măsurabilă. În acest context, măsurarea riscului este primul pas către gestionarea acestuia, motiv pentru care unii analiști tehnici ar putea să nu fie considerați strict comercianți. Aceștia pot utiliza analiza tehnică doar ca un cadru pentru managementul riscurilor. 

Practica analizei tehnice poate fi aplicată pe orice piață financiară și este utilizată pe scară largă în rândul comercianților de criptomonede. Dar funcționează analiza tehnică? Ei bine, așa cum am menționat mai devreme, evaluarea piețelor criptomonedelor este în mare măsură determinată de speculații. Acest lucru le face un teren de joc ideal pentru analiștii tehnici, deoarece pot prospera doar luând în considerare factorii tehnici. 

Analiza fundamentală vs. analiza tehnică 

Majoritatea metodelor de analiză a pieței funcționează cel mai bine atunci când sunt combinate cu alte metode sau indicatori. În acest fel, există o șansă mai mare de a găsi oportunități de investiții mai fiabile. Combinarea diferitelor strategii de tranzacționare poate ajuta, de asemenea, la eliminarea părtinirilor din procesul de luare a deciziilor. Acest concept este uneori denumit confluență. Ideea este că oportunitățile de tranzacționare prezentate de strategiile combinate pot fi mai puternice decât cele oferite de o singură strategie. 

Ce motivează piețele financiare?

Prețul unui activ este pur și simplu determinat de echilibrul dintre cerere și ofertă. Cu alte cuvinte, este decis de cumpărători și vânzători. Acolo unde oferta întâlnește cererea, există o piață. Dar ce altceva poate determina valoarea unui activ financiar? După cum am discutat mai devreme, pot exista factori fundamentali, cum ar fi starea economiei. În plus, pot exista factori tehnici, cum ar fi capitalizarea de piață a unei criptomonede. De asemenea, pot exista și alți factori de luat în considerare, cum ar fi sentimentul pieței sau știrile recente. Cu toate acestea, aceștia sunt doar atât – factori de luat în considerare. Ceea ce determină cu adevărat prețul unui activ într-un moment dat este pur și simplu echilibrul dintre cerere și ofertă. 

Sursă: academy.binance.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>