Top 5 cei mai bogați oameni din lume 

Miliardarii joacă un rol esențial în modelarea economiei globale, a politicii și a filantropiei. Forbes estimează că numărul miliardarilor de la nivel mondial a crescut la 2.755. Mulți dintre aceștia sunt fondatori de giganți ai tehnologiei, o mare parte din averea lor fiind încă investită în companiile pe care le-au ridicat.

1. Elon Musk 

  • Varsta: 50 
  • Reședința: Texas Co-fondator și CEO: Tesla 
  • Avere netă: 224 de miliarde de dolari

Elon Musk s-a născut în Africa de Sud și a urmat o universitate în Canada înainte de a se transfera la Universitatea din Pennsylvania, unde a obținut diplome de licență în fizică și economie. La două zile după ce s-a înscris la un program de absolvent de fizică la Universitatea Stanford, Musk a amânat participarea pentru a lansa Zip2, unul dintre cele mai vechi servicii de navigație online.

El a reinvestit o parte din veniturile obținute din acest startup pentru a crea X.com, sistemul de plată online care a fost vândut către eBay Inc. (EBAY) și a devenit în cele din urmă PayPal Holdings Inc. În 2004, Musk a devenit un finanțator major al Tesla Motors, ceea ce a condus la poziția sa actuală de CEO al companiei de vehicule electrice. 

Pe lângă linia sa de automobile electrice, Tesla produce și dispozitive de stocare a energiei, accesorii pentru automobile, și, prin achiziția SolarCity în 2016, sisteme de energie solară. Musk este, de asemenea, CEO și inginer șef al Space Exploration Technologies (SpaceX), un dezvoltator de rachete de lansare spațială. În 2020, acțiunile Tesla au crescut cu 740%, propulsându-l pe Musk în fruntea clasamentului de bogăție.

2. Jeff Bezos 

  • Vârsta: 58 
  • Reședință: Washington Fondator și Președinte executiv: Amazon (AMZN) 
  • Avere netă: 178 miliarde USD 

În 1994, Jeff Bezos a fondat Amazon.com într-un garaj din Seattle, la scurt timp după ce a demisionat din gigantul fondurilor speculative D.E. Shaw. Inițial, el îi propusese fostului său șef David E. Shaw ideea unei librării online, însă acesta nu s-a arătat interesat. Deși la început prin vânzarea de cărți, de atunci compania s-a transformat în cel mai mare retailer de la nivel mondial.

Modelul Amazon de diversificare constantă este evident în unele dintre expansiunile sale neașteptate care includ achiziționarea Whole Foods în 2017 și intrarea în afacerea cu farmacii în același an. În 2020, prețul acțiunilor Amazon a crescut cu 76% din cauza cererii crescute de cumpărături online pe fondul pandemiei de COVID-19. Pe 5 iulie 2021, Bezos a demisionat din funcția de CEO al gigantului de comerț electronic, ocupând funcția de președinte executiv. 

Celelalte proiecte ale lui Bezos includ compania aerospațială Blue Origin, The Washington Post (pe care l-a achiziționat în 2013) și ceasul de 10.000 de ani, cunoscut și sub numele de Long Now. Pe 20 iulie 2021, Bezos, fratele său Mark, pionierul aviației Wally Funk și studentul olandez Oliver Daemen au finalizat primul zbor cu echipaj de succes al Blue Origin, atingând o altitudine de peste 66 de mile înainte de a ateriza în siguranță.

3. Bernard Arnault 

  • Vârsta: 72 
  • Reședința: Paris, Franța CEO și președinte: LVMH (LVMUY) 
  • Avere netă: 160 de miliarde de dolari

Francezul Bernard Arnault este președintele și CEO-ul LVMH, cea mai mare companie de produse de lux din lume. LVMH deține mărci precum Louis Vuitton, Hennessey, Marc Jacobs și Sephora. Cea mai mare parte a averii lui Arnault provine din participația sa masivă în Christian Dior SE, holdingul care controlează 41,3% din LVMH. Acțiunile sale în Christian Dior SE, plus alte 6,2% în LVMH, sunt deținute prin holdingul său Groupe Familial Arnault.

Inginer de formare, Arnault și-a arătat mai întâi priceperea pentru afaceri în timp ce lucra pentru firma de construcții a tatălui său, Ferret-Savinel, preluând conducerea companiei în 1971, pe care a transformat-o ulterior într-o afacere de imobiliare numită Férinel Inc. în 1979. 

A fost invitat să investească în LVMH în 1987 și a devenit majoritar acționar, președinte al consiliului de administrație și CEO al companiei doi ani mai târziu. 

Lista cu cei mai bogați oameni din lume continuă cu Bill Gates, Larry Page, Warren Buffett, Sergey Brin, Steve Ballmer, Larry Ellison și Mukesh Ambani. 

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>