Cum putem combate fenomenul de încălzire globală? 

Creșterea nivelului mării, valuri de căldură, secete larg răspândite, furtuni, incendii și inundații dezastruoase, toate acestea sunt efecte dramatice ale schimbărilor climatice provocate de om. Unii investitori le pot trece cu vederea în raport cu portofoliile lor, însă pentru cei aflați în fruntea acestor schimbărilor de mediu, tehnologia verde și energia regenerabilă pot oferi oportunități de investiții profitabile. 

Investițiile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) reprezintă un domeniu care urmărește să obțină beneficii sociale pozitive, precum și profituri. Administratorii de active instituționale și-au creat o nișă mai largă pentru investitorii care caută modalități mai etice de a-și crește averea în ultimii ani. Aceste activități includ investiții pentru binele planetei. 

Ce este schimbarea climatică? 

Schimbările climatice sunt un proces complex, multidimensional, care afectează mediul global în multe feluri. Determinată în mare parte de emisiile de dioxid de carbon și alte gaze cu efect de seră produse de agricultură și industrie, reprezintă o amenințare existențială pentru societatea umană. Multe guverne de la nivel mondial au anunțat planuri de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. 

Cele mai bune decizii pentru a investi în schimbările climatice 

Investitorii care doresc să creeze un portofoliu tematic în jurul schimbărilor climatice au mai multe opțiuni din care pot alege. Două dintre cele mai cunoscute rute includ investiții în energie regenerabilă și corporații cu inițiative ecologice.

Energie regenerabila 

Energia regenerabilă este esențială pentru eliminarea utilizării combustibililor fosili. Sursele naturale de energie, cum ar fi vântul și soarele, pot furniza energie electrică ieftină, fără poluare dăunătoare sau dioxid de carbon. Multe companii explorează deja noi modalități de îmbunătățire și scalare a acestor tehnologii. 

Tehnologia solară 

Dacă sunteți dispus activați în sectorul energiei alternative, tehnologia solară rămâne un domeniu în plină dezvoltare. Achiziționarea stocurilor de la producătorii de panouri solare este o modalitate ușoară de a investi în energie regenerabilă. Pe lângă cumpărarea de acțiuni individuale, Market Vectors Solar Energy ETF (KWT) și Guggenheim Solar Fund (TAN) sunt ambele opțiuni diversificate la nivel global în fondurile gestionate. 

Pe frontul instituțional, există și câțiva manageri care fac pariuri mari pe randamentul sectoarelor de energie regenerabilă. Mulți manageri tradiționali de active, inclusiv BlackRock și Fidelity, au creat fonduri care vizează în mod direct sectorul energiei regenerabile. 

Oportunități globale 

Raportul Global Trends in Renewable Energy Investment 2020, publicat de Școala din Frankfurt și Programul de mediu al ONU, prezintă investițiile din ultimul deceniu în funcție de tipul de tehnologie și de țară. 

Inițiative verzi

Companiile cu inițiative substanțiale de energie verde pot fi, de asemenea, un loc grozav în care să investești pentru un portofoliu țintit împotriva schimbărilor climatice. Acestea sunt companii cu investiții puternice în compensarea emisiilor de carbon, materiale durabile, înlocuitori de carne, vehicule electrice sau alte alternative cu emisii scăzute de carbon la tehnologiile existente. 

Investiția în inițiative ecologice a fost mult timp văzută ca o propunere riscantă: investițiile mari de capital și cerințele complexe de infrastructură înseamnă cheltuieli care depășesc adesea profiturile, în special pe termen scurt. Cu toate acestea, multe companii văd beneficii pe termen lung ale acestor investiții și au luat măsuri pentru a se pregăti pentru un viitor mai bun. 

Indicele STOXX Global Climate Change Leaders a fost dezvoltat pentru a recunoaște companiile globale de top de pe lista A pentru inițiative ecologice care includ Best Buy, Ford Motor Co., Microsoft și Toyota. Pentru mulți investitori, un portofoliu axat pe schimbările climatice poate însemna și evitarea companiilor cu niveluri ridicate de emisii, cum ar fi companiile de petrol, gaze și produse chimice care se bazează pe hidrocarburi pentru producția lor. 

Considerații speciale 

În linii mari, investitorii în surse regenerabile ar trebui să aibă o viziune lungă. Aceste investiții au un etalon dur: rentabilitatea companiilor din sectorul verde a fost adesea mai mică decât cea din industriile tradiționale pe care încearcă să le înlocuiască, deși cercetări mai recente și dezvoltarea unor criterii bazate pe date indică faptul că decalajul se reduce rapid. 

Totuși, investițiile din surse regenerabile pot dura ani până a oferi câștiguri, lăsând investitorii să se aștepte mai degrabă la rezultate pe termen lung decât imediate. Dincolo de investițiile de portofoliu de bază, investitorii interesați de mediu ar trebui să ia în considerare și impactul schimbărilor climatice asupra activelor mai tradiționale. 

De exemplu, schimbările climatice au provocat deja perturbări semnificative piețelor imobiliare și asigurărilor din cauza incendiilor și inundațiilor. Dezastrele legate de climă ar fi probabil însoțite de inflație, penurie și eșec de utilități, așa cum a fost în timpul uraganului Katrina. Un investitor precaut ar trebui să ia în considerare stocarea de numerar și de necesități pentru a se pregăti pentru acest tip de urgență.  

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>