Ce este un startup? 

Termenul de startup se referă la o companie aflată în primele etape ale desfășurării. Aceste întreprinderi sunt fondate de unul sau mai mulți antreprenori care doresc să dezvolte un produs sau serviciu pentru care cred că există cerere. Aceste companii încep în general cu costuri ridicate și venituri limitate, motiv pentru care caută capital dintr-o varietate de surse, cum ar fi capitaliștii de risc. 

Înțelegerea startup-urilor 

Startup-urile sunt companii sau întreprinderi care se concentrează pe dezvoltarea unui singur produs sau serviciu pe care fondatorii doresc să-l introducă pe piață. Aceste companii de obicei nu au un model de afaceri complet dezvoltat și, mai important, nu au capital adecvat pentru a trece la următoarea etapă a business. 

Majoritatea acestor întreprinderi sunt inițial finanțate de fondatorii lor. Multe startup-uri apelează la alții pentru mai multe finanțări, inclusiv familia, prietenii și capitaliștii de risc. Startup-urile pot folosi capitalul de început pentru a investi în cercetare și pentru a-și dezvolta planurile de afaceri. Cercetarea de piață ajută la determinarea cererii pentru un produs sau serviciu, în timp ce un plan de afaceri cuprinzător subliniază misiunea, viziunea și obiectivele companiei, precum și strategiile de management și marketing. 

Considerații speciale 

Există o serie de factori esențiali la care antreprenorii trebuie să se gândească atunci când încearcă să-și deschidă un startup sau să își înceapă operațiunile. Am enumerat mai jos câteva dintre cele mai comune. 

Locație 

O locație greșită poate distruge orice afacere, fiind adesea unul dintre cele mai importante elemente de luat în considerare atunci când vreți să lansați un business. Antreprenorii trebuie să decidă unde se va desfășura afacerea lor: în mediul online, la birou, la domiciliu sau într-un magazin. Locația depinde de produsul sau serviciul oferit. De exemplu, un startup tehnologic care vinde hardware de realitate virtuală poate avea nevoie de o vitrină fizică pentru a oferi clienților o demonstrație legată de caracteristicile produsului. 

Structura juridică 

Startup-urile trebuie să ia în considerare ce structură juridică se potrivește cel mai bine entității lor. O întreprindere unică este potrivită pentru un fondator care este și angajatul cheie al unei afaceri. Parteneriatele reprezintă o structură juridică viabilă pentru întreprinderile care constau din mai multe persoane care au proprietate comună și sunt, de asemenea, destul de ușor de stabilit. Răspunderea personală poate fi redusă prin înregistrarea unui startup ca societate cu răspundere limitată (LLC).

Finanțarea 

Startup-urile strâng adesea fonduri apelând la familie și prieteni sau folosind capitaliști de risc, este un grup de investitori profesioniști care se specializează în finanțarea acestui tip de întreprinderi. Crowdfundingul a devenit o modalitate viabilă pentru mulți antreprenori de a obține acces la numerarul de care au nevoie pentru a avansa în procesul de afaceri. Antreprenorul creează o pagină de crowdfunding online, permițând oamenilor care cred în ideea companiei să doneze bani. 

Startup-urile pot apela la așa numitele linii de credit ca finanțare. Această opțiune prezintă cel mai mare risc, mai ales dacă ideea de business nu ajunge să se concretizeze. Alte companii aleg împrumuturi mai mici pentru a ajuta la creșterea economică. Băncile au în mod obișnuit mai multe opțiuni specializate disponibile pentru întreprinderi, un microîmprumut este un produs pe termen scurt, cu dobândă scăzută, adaptat pentru startup-uri. Un plan de afaceri detaliat este adesea necesar pentru a se califica. 

Înființarea unei companii poate avea un parcurs dificil, însă ar putea fi plin de satisfacții. Dezvoltarea unei idei grozave vine cu o serie de provocări, cum ar fi atragerea de capital, angajați, marketing, muncă juridică și gestionarea finanțelor. Rețineți, totuși, că startup-urile duc la o satisfacție sporită în muncă și la posibilitatea de a lăsa o moștenire. 

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>