Ce este volatilitatea de piață și cum se calculează? 

Volatilitatea este o măsură statistică a dispersiei randamentelor pentru un anumit indice de valoare sau de piață. În cele mai multe cazuri, cu cât volatilitatea este mai mare, cu atât securitatea este mai riscantă. Se măsoară adesea fie ca abatere standard, fie ca variație între randamentele aceluiași titlu sau indice de piață. 

Pe piețele de valori mobiliare, volatilitatea este adesea asociată cu fluctuații mari în ambele direcții. De exemplu, atunci când piața de valori crește și scade cu mai mult de un procent pe o perioadă de timp, se numește piață „volatilă”. Volatilitatea unui activ este un factor cheie atunci când opțiunile de stabilire a prețurilor se contractă.

Înțelegerea volatilității 

Volatilitatea se referă adesea la cantitatea de incertitudine sau risc legat de mărimea modificărilor valorii unui titlu. O volatilitate mai mare înseamnă că valoarea unui titlu poate fi potențial răspândită pe o gamă mai mare de valori. Aceasta înseamnă că prețul titlului de valoare se poate schimba dramatic într-o perioadă scurtă de timp în ambele direcții. 

O volatilitate mai scăzută înseamnă că valoarea unui titlu nu fluctuează dramatic și tinde să fie mai constantă. O modalitate de a măsura variația unui activ este de a cuantifica randamentele zilnice (procentul de mișcare pe o bază zilnică) ale activului. Volatilitatea istorică se bazează pe prețurile istorice și reprezintă gradul de variabilitate a randamentelor unui activ. Acest număr este fără unitate și este exprimat ca procent. 

În timp ce varianța surprinde dispersia randamentelor în jurul valorii medii a unui activ în general, volatilitatea este o măsură a acelei variații delimitată de o anumită perioadă de timp. Astfel, putem raporta volatilitatea zilnică, săptămânală, lunară sau anualizată. Prin urmare, este util să ne gândim la volatilitate ca la abaterea standard anualizată. 

Cum se calculează volatilitatea 

Volatilitatea este adesea calculată folosind varianța și abaterea standard. Abaterea standard este rădăcina pătrată a varianței. Pentru simplitate, să presupunem că avem prețuri lunare de închidere a acțiunilor de 1 USD până la 10 USD. De exemplu, luna unu este 1 USD, luna a doua este 2 USD și așa mai departe. Pentru a calcula varianța, urmați cei cinci pași de mai jos. Găsiți media setului de date. Aceasta înseamnă adăugarea fiecărei valori și apoi împărțirea acesteia la numărul de valori. Dacă adăugăm, 1 USD, plus 2 USD, plus 3 USD, până la 10 USD, obținem 55 USD. Suma va fi împărțită la 10 deoarece avem 10 numere în setul nostru de date. Aceasta oferă un preț mediu sau mediu de 5,50 USD. 

Calculați diferența dintre fiecare valoare de date și medie, proces care se numește adesea abatere. De exemplu, luăm 10 USD – 5,50 USD = 4,50 USD, apoi 9 USD – 5,50 USD = 3,50 USD. Calculul poate să continue până la prima valoare de date de 1 USD. Numerele negative sunt permise. Deoarece avem nevoie de fiecare valoare, aceste calcule se fac frecvent într-o foaie de calcul. Pătrați abaterile. Acest lucru va elimina valorile negative. Adăugați abaterile pătrate împreună. În exemplul nostru, aceasta este egală cu 82,5. Împărțiți suma abaterilor pătrate (82,5) la numărul de valori ale datelor. 

În acest caz, variația rezultată este de 8,25 USD. Rădăcina pătrată este luată pentru a obține abaterea standard și este egală cu 2,87 USD. Reprezintă o măsură a riscului care arată modul în care valorile sunt distribuite în jurul prețului mediu. Oferă comercianților o idee despre cât de mult se poate abate prețul de la medie. 

Sursă: investopedia.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>