Tesla anunță câștiguri de peste 16,4 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru din acest an

Gigantul american se așteaptă să înregistreze venituri record pentru ultimul trimestru din 2022, însă analiștii și investitorii se concentrează pe cât de repede ar putea Tesla să crească producția din acest an la două dintre fabricile sale, care prevăd schimbări tehnologice, dezvoltarea de baterii și alte constrângeri ale lanțului de aprovizionare.

Tesla a rezistat crizei lanțului global de aprovizionare mai bine decât alți producători de automobile, producând un număr record de vehicule, iar veniturile sunt așteptate să crească cu 52% în al patrulea trimestru, la 16,4 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv. 

Se așteaptă ca marja brută pentru autovehicule, excluzând creditele de reglementare, să fie stabilă sau în ușoară creștere față de trimestrul precedent, în ciuda unui mediu inflaționist care are un impact negativ asupra costurilor componentelor, a declarat un reprezentant al firmei de capital Loup Ventures. 

Analiştii au spus că cele două noi fabrici Tesla din Texas şi Berlin ar putea în cele din urmă dubla capacitatea de producţie a companiei, dar nu este clar dacă aceasta a început deja producţia. Elon Musk a spus că noile fabrici vor folosi tehnologie de producție, cum ar fi turnarea caroseriei în doar două sau mai multe bucăți și integrarea bateriilor de ultimă generație în caroseria vehiculului. 

Tesla se aștepta ca primele vehicule echipate cu propria sa baterie 4680, care ar putea oferi mașinilor mai multă autonomie și le-ar putea reduce costurile, să fie livrate la începutul acestui an, dar nu se știe când va avea loc o producție în masă. Panasonic, principalul furnizor de baterii al companiei, va începe să producă noile sale baterii pentru Tesla din 2023.

Pe lista cu obiective propuse pentru anul acesta, Musk se pregătește să dezvăluit camionetele electrice de Tesla, cu scopul de a obține un punct de sprijin în segmentul popular și profitabil de pe piața din SUA. Miliardarul, care a amânat producția Cybertruck de la sfârșitul anului 2021 până la sfârșitul lui 2022, își propune să înceapă producția inițială a modelului mult așteptat la începutul anului 2023, spunând că produce modificări ale caracteristicilor și funcționalităților din versiunea sa originală.

Mai mult decât atât, miliardarul a promis în 2020 că va oferi în următorii trei ani o mașină electrică în valoare de 25.000 de dolari, dar care se va conduce singură. 

Sursă: reuters.ro 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>