STADA România investește 48,3 milioane de euro într-o nouă fabrică de produse farmaceutice

Subsidiară a grupului STADA Arzneimittel AG, STADA România  a anunțat o investiție de 48,3 milioane de euro într-o nouă unitate de producție care va fi ridicată în Parcul Industrial Arieș din Turda. Guvernul României contribuie la implementarea proiectului greenfield parțial printr-o contribuție de ajutor de stat. 

Noua unitate de producție și ambalare va conține inițial nouă linii tehnologice de ultimă oră pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate totală anuală de 100 de milioane de pachete. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 de metri pătrați, permițând extinderea rapidă a liniilor de producție la un total de 12. 

Suprafața totală a terenului măsoară 100.000 de metri pătrați, permițând extinderea suplimentară a instalațiilor de producție prin construirea de noi structuri, în funcție de cererea pieței și în funcție de cerințele de dezvoltare ale companiei. Produsele finalizate ale unității din Turda, care includ atât medicamente eliberate pe bază de rețetă, cât și medicamente fără prescripție medicală, sunt destinate în primul rând piețelor europene ale grupului STADA. 

Noua fabrica din Turda va fi construită folosind tehnologie de ultimă oră, cu caracteristici precum panouri solare fotovoltaice, un sistem solar termic și chiar un acoperiș verde pentru a ajuta la reglarea schimbărilor de temperatură. Veroljub Ljubinkovic, care va conduce proiectul în calitate de director al fabricii, va coordona etapele de construcție și partea de exploatare. 

Se așteaptă ca uzina de producție să fie finalizată în octombrie 2024. Funcționarea unității va presupune formarea unei echipe de 375 de lucrători cu o vastă experiență în afacerile farmaceutice, valorificând istoria puternică a Clujului în acest domeniu. „Într-un oraș în plină dezvoltare este absolut necesar ca mediul de afaceri să fie unul diversificat, cu servicii de top. Concepția noastră de administrare a comunității în interesul ei, deschide porțile și pentru STADA Group”, a declarat Cristian Octavian Matei, Primarul Municipiului Turda. 

Strategia de afaceri a Grupului STADA se bazează pe doi piloni: medicamente generice, inclusiv produse farmaceutice specializate și articole de consum fără prescripție medicală. Grupul a avut o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro și un EBITDA de 713,3 milioane de euro în 2020. Cu 50 de birouri, 20 de fabrici și peste 1.300 de lucrători în întreaga lume, Arzneimittel AG este prezentă în aproape 120 de țări. STADA România este activa pe piața românească din 1997, prin intermediul a doua companii: Stada M&D și Stada Hemofarm.

Sursă: wall-street.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>