Toyota anticipează o producție slabă în 2022, pe măsură ce deficitul de semiconductori se prelungește

Cel mai mare producător de mașini din lume a declarat la începutul acestei săptămâni că nu va reuși să atingă în 2022 o producție anuală de 9 milioane de vehicule, așa cum ți-a propus, pe fondul crizei de semiconductori și a concurenței pe această piață. Producătorul a explicat că acest deficit nu-i permite să crească liniile de producție pentru a compensa cererea pierdută în timpul pandemiei de anul trecut.

„Atingerea pragului de 9 milioane va fi o misiune extrem de dificilă”, a declarat Kazunari Kamakura, directorul companiei, în timpul unui briefing desfășurat online. Toyota și alți producători auto au fost forțați să reducă producția pentru o perioadă nedeterminată, chiar dacă cererea pe piețele cheie, cum ar fi cea din China, a revenit. Pe lângă combaterea penuriei de cipuri cauzate de întreruperile lanțului de aprovizionare, producătorii de mașini au fost nevoiți, de asemenea, să se confrunte și cu o creșterea a cererii de semiconductori la companiile care produc electronice de consum. 

Creșterea infecțiilor cu Omicron nu a luat în considerare cele mai recente perspective de producție, dar este, totuși, o preocupare pentru Toyota, a spus Kamakura. Anul comercial al Toyota se desfășoară din aprilie până în martie. Restricțiile de blocare din cauza COVID-19 anul trecut au întrerupt aprovizionarea cu componente de la fabricile din Asia de Sud-Est. Producătorul sedanului compact Corolla a declarat că va construi 700.000 de mașini la nivel global în februarie, mai mult decât anul trecut, dar cu 150.000 mai puține decât planificase inițial. Pentru a-și atinge obiectivul anual de producție de 9 milioane, stabilit în septembrie, Toyota ar trebui să construiască 1 milion de vehicule în martie.

Creșterea infectărilor cu Omicron nu a luat în considerare noile perspective de producție, dar rămâne, totuși, o preocupare pentru Toyota, a spus Kamakura. Restricțiile de anul trecut au întrerupt aprovizionarea cu componente de la fabricile din Asia de Sud-Est. Producătorul sedanului compact Corolla a declarat că va construi 700.000 de mașini la nivel global în februarie, mai mult decât anul trecut, dar cu 150.000 mai puține decât planificase inițial. Pentru a-și atinge obiectivul anual de producție de 9 milioane, stabilit în septembrie, Toyota ar trebui să construiască 1 milion de vehicule în martie.

Sursă: reuters.com

Articolul precedent

ANPC amendată cu 195.000 lei pentru facturi defectuoase la nivelul întregii țări

Hugo Boss a înregistrat venituri puternice în ultimul trimestru din 2021

Articolul urmator
Articolul precedent

ANPC amendată cu 195.000 lei pentru facturi defectuoase la nivelul întregii țări

Hugo Boss a înregistrat venituri puternice în ultimul trimestru din 2021

Articolul urmator