Fondatorul de la Microsoft vorbește despre vaccinurile pentru prevenirea reinfectării

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft a luat parte la o dezbatere pe Twitter cu Devi Sridhar, profesor și președinte al Sănătății Publice Globale la Edinburgh University Medical School, despre varianta Omicron și despre o descoperire care ar putea pune capăt pandemiei. 

Profesorul Sridhar l-a întrebat pe filantrop cum și când va înceta pandemia de coronavirus, în timpul conversației pe Twitter. Gates a răspuns declarând că numărul crescut de cazuri de Omicron va pune presiune asupra sistemelor de sănătate din întreaga lume, majoritatea cazurilor fiind rezultatul unei populații nevaccinate îndeajuns. 

Afaceristul a continuat spunând că Omicron ne va oferi imunitatea de care avem nevoie pentru a trece cu bine și de anul viitor, susținând că este puțin probabil ca o tulpină mai transmisivă să apară. „O variantă mai transmisibilă nu este probabilă, dar am fost foarte surprinși în această pandemie. Omicron va crea multă imunitate cel puțin pentru anul viitor”, a spus Gates.

Bill Gates: „vaccinurile actuale au capacitatea de a preveni bolile grave și chiar moartea”

Sridhar a început să facă conversație întrebându-l pe Gates despre o descoperire științifică sau tehnologică care ar putea pune capăt epidemiei de coronavirus. Pe fondul infectării cu Omicron, Bill Gates prezice că „faza acută” a pandemiei se va încheia în 2022, susținând că vaccinurile actuale au capacitatea de a preveni bolile grave și decesul, recunoscând în același timp că au două mari deficiențe. Vaccinurile care previn reinfectarea și durează mulți ani, potrivit expertului tehnologic, sunt de asemenea urgent de necesare. 

Profesorul a declarat că, deși este de acord cu evaluarea făcută de acesta despre vaccinurile anti-COVID disponibile în prezent, ar dori să afle mai multe despre obstacolele actuale în garantarea accesului global la vaccinare. Ca răspuns la întrebarea expertului în sănătate publică, Gates a indicat că aprovizionarea cu vaccinuri în 2021 va fi limitată, deoarece acestea vor merge în mare parte în țările bogate. 

Gates a fost, de asemenea, rugat să vorbească despre rolul companiilor, precum Pfizer și Moderna, în asigurarea prețului și a disponibilității vaccinurilor ieftine în țările cu venituri mici și medii. „Când avem o ofertă adecvată, atunci se utilizează prețuri pe niveluri în care țările bogate plătesc mult mai mult decât veniturile medii și cele mici plătesc cel mai puțin. Când oferta este limitată, țările bogate nu trebuie să depășească celelalte oferte”. 

Sursă: republicworld.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>