Credit bancar sau nebancar? Află diferențele și cum să faci alegerea potrivită

Apelarea la un credit bancar a devenit o normalitate în special atunci când îți dorești să faci anumite lucruri pentru care ai nevoie de un buget mai mare sau unul de care nu dispui. Tot mai mulți oameni accesează credite bancare pentru a-și achiziționa o casă, o mașină sau chiar a deschide un business.

Bineînțeles că un credit nu trebuie să se refere neaparat la o sumă mare ci acesta poate fi și mai mic ca valoare, pentru necesități personale sau pentru acele perioade în care ai nevoie de un buget mai mare decât cel, de care dispui în mod normal. Pentru a știi exact care este cel mai potrivit credit la care să apelezi în funcție de nevoia ta, află care este diferența între un credit bancar și unul nebancar.

Diferența dintre un credit bancar și unul nebancar

Modalitatea prin care poți apela la un credit diferă datorită instituției căruia îi vei solicita împrumutul. Există 2 mari categorii de instituții la care poți apela și acestea sunt bancare sau nebancare. 

De cele mai multe ori oamenii au mult mai mare încredere în a apela la instituțiile bancare pentru a accesa credite, datorită faptului că acestea sunt mai mari și oferă o siguranță sporită. 

Asta însă nu presupune că instituțiile nebancare nu sunt sigure. Și acestea funcționează sub licențe stabilite de BNR. 

Singura diferența dintre cele două fiind faptul că acestea abordează principii diferite. 

În acest sens instituțiile nebancare sunt mult mai flexibile și iau decizii mult mai rapid, oferind astfel soluții mai simple și mai rapide pentru cei care vor un credit rapid și ușor. 

O altă diferență între cele două tipuri de credite este faptul că un credit bancar oferă sume mult mai generoase ca valoare iar termenul de rambursare este de asemenea mai mare. 

Un credit nebancar poate fi utilizat de aproape oricine și este o opțiune excelentă și ușor de accesat. 

Creditul bancar

Este acel tip de credit clasic, pe care îl poți obține de la orice bancă. Acesta se poate oferi pentru diverse scopuri și este de cele mai multe ori utilizat în scopuri care necesită investiții mari sau achiziții scumpe precum o mașină nouă, o casă, dezvoltarea unui business etc. 

Perioada de timp în care suma solicitată poate fi rambursată se întinde până la 30 de ani. 

Un astfel de credit necesită un proces de accesare mai greoi și mai îndelungat, o documentație stufoasă, necesitatea unei girant și poți trece chiar printr-o selecție a clientelei în care se vor lua în considerare date personale, scorul FICO, locurile de muncă și alte detalii care țin de tine ca persoană. 

De obicei acest tip de credite nu se accesează în cazul în care ai nevoie de un credit urgent pentru că termenul de aprobare a documentației și de livrare a banilor durează mai mult timp. 

Creditul nebancar

Creditele nebancare pot fi accesate mult mai rapid și mai ușor chiar și atunci când ai nevoie urgentă de o sumă de bani pentru anumite reparații, cumpărături, călătorii sau alte cheltuieli neprevăzute. 

În cazul solicitării un credit nebancar ai în mare parte nevoie  de cartea de identitate și încă cel mult un document, precum ultimul talon de pensie, în cazul pensionarilor, spre exemplu. 

Aceștia nu cer girant și îți transferă banii foarte rapid în cont. Din acest punct de vedere acest tip de credit este o soluție ideală dacă ai nevoie de un buget urgent pentru anumite cheltuieli. 

Așadar, indiferent de unde alegi să împrumuți bani și scopul pentru care alegi să faci acest lucru, înainte de toate, asigură-te că nu soliciți mai mulți bani decât ai nevoie și că vei avea cum să restitui sumele împrumutate. 

Aceste solicitări sunt până la urmă o responsabilitate și trebuie tratate cu foarte multă seriozitate. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>