Tu ştiai de proiectul Casă eco low energy a celor de la Dumbrava 47?

În ultimii ani, din ce în ce mai multă lume şi-a îndreptat atenţia către conceptul de case ecologice, fie din pură curiozitate, fie din preocuparea pentru impactul asupra mediului înconjurător sau fie din dorinţa de a face o schimbare în viaţa lor şi de a opta pentru o astfel de locuinţă. În acest sens, pe piaţă s-au dezvoltat şi implementat foarte multe proiecte, printre care se numără şi proiectul Dumbrava 47, un complex de 6 case înşiruite, care se remarcă prin design-ul scandinav modern în care au fost proiectate şi, mai ales, prin faptul că sunt construcţii eco, verzi, prietenoase cu mediul şi cu locuitorii pe care-i găzduiesc. 

De ce conceptul de casă low energy

Probabil te întrebi prin ce se diferenţiază o astfel de locuinţă ecologică în raport cu cele clasice existente. Ei bine, un răspuns ar fi prin consumul de energie mic pe care-l asigură şi durabilitatea, datorită materialelor naturale foarte bune izolatoare. Complexul de case Dumbrava 47 este construit din structură rezistentă din cadre de beton armat, pereţi din hempcrete (beton din cânepă) placaţi cu plăci de oxid de magneziu, care le permite acestora să respire, structură a acoperişului din lemn masiv cu izolaţie din saltele din lână tratată. 

Mai mult, echipa care a elaborat acest proiect estimează faptul că în decurs de 10 ani, cei care aleg o astfel de eco-casă, vor face o economie la costurile actuale de peste 25.000 de euro, doar din diferenţa de costuri pentru energie, comparativ cu o casă normală cu aceeaşi suprafaţă. Sună destul de avantajos, nu-i aşa?

Cum sunt dispuse casele complexului Dumbrava 47

Suprafaţa totală construită a unei case ecologice de la Dumbrava 47 este de 144,2 mp, cu o amprentă de 75,8 mp construiţi şi o suprafaţă a parcelelor de teren care variază între 210 – 355 mp, cu suprafaţa casei inclusă. Locuinţele din cadrul acestui complex sunt compuse din parter şi etaj, fiecare dintre ele fiind utilate şi mobilate complet. De exemplu, parterul cuprinde un living generos cu bucătărie open-space şi baie, la mijlocul căruia se află o scară care duce la etaj, unde se află două camere, o baie spaţioasă, dressing şi balcon către partea de nord a casei. 

Mai mult, cei care optează pentru locuinţele ecologice de aici, dispun de centrală termică cu gaz, pardoseli din lemn masiv natural, băi placate cu marmură, obiecte sanitare, componente casă inteligentă, cum ar fi Google sau Amazon Alexa şi locuri de parcare. Desigur, acestea nu sunt toate finisajele complete.

Localizare 

Complexul de case eco Dumbrava 47 se află în staţiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru, judeţul Buzău, la doar o oră distanţă faţă de oraşul Bucureşti, pe un teren înconjurat de vegetaţie. 

În cazul în care vrei să afli mai multe informaţii legate de preţurile unor astfel de case sănătoase şi imagini ale complexului, nu ezita să accesezi site-ul oficial dumbrava47.ro!

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>