Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului amendează OTP Bank cu 80.000 de lei

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat una dintre cele mai cunoscute bănci din România, din cauza unei practici comerciale incorecte. Mai mult, autoritățile au depistat nereguli și la contractele de credit ipotecar, unde lipseau anumite informații esențiale.

Totodată, inspectorii au constatat că paginile din interiorul contractului includ condiții limitative și costuri pe care clienții trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de facilitățile promise. Aceștia au considerat, de asemenea, că banca abordează o practică comercială incorectă şi au decis să impună sancțiuni de 50.000 lei, forțând, totodată, conducerea să adopte măsura de încetare sau instituire a procedurilor legale corespunzătoare pentru încetarea practicii comerciale incorecte, aducerea la conformitate cu prevederile legale prin eliminarea sintagmei LeZero din pachetul LeZero, considerată a fi de natură să inducă în eroare consumatorii, informează Capital.ro. 

În urma verificărilor s-au găsit nereguli și la contractele de credit de nevoi personale. Nu au fost adăugate informații esențiale și asupra drepturilor pe care consumatorii le au, pe lângă cele care prevedeau obligaţiile acestora.  Pentru această încălcare a drepturilor, ANPC a decis sancționarea OTP Bank cu 10.000 de lei. Astfel, în conformitate cu normele legale, banca are la dispoziție 15 zile pentru modificarea contractului. 

La capitolul contracte de credit ipotecar, s-au găsit și acolo nereguli. Inspectorii ANPC au considerat că unele prevederi nu au fost aliniate conform legislaţiei. Astfel, pentru că nu s-au introdus toate informaţiile esenţiale în contractele de credit, OTP Bank a fost amendată cu 20.000 de lei, limita maximă fiind de 100.000 de lei.

Sursă: capotal.ro

Articolul precedent

Top 5 lucruri în care să investești pentru a face munca mai ușoară în gospodărie

Vacile produc mai puțin lapte dacă sunt expuse la un mediu cu un indice ridicat de monoxid de carbon

Articolul urmator
Articolul precedent

Top 5 lucruri în care să investești pentru a face munca mai ușoară în gospodărie

Vacile produc mai puțin lapte dacă sunt expuse la un mediu cu un indice ridicat de monoxid de carbon

Articolul urmator