Cum arată lista băncilor cu cele mai bune dobânzi la depozite

Pentru românii care doresc să-și depună banii în depozite bancare pentru a obține dobânzi în loc să-i în acțiuni sau active financiare pentru a obține profit, creditorii pun la dispoziția acestora oferte care sunt mai mult sau mai puțin avantajoase, astfel că cele mai mari dobânzi calculate în lei, făcute pe un an de zile, pot depăși cifra de 3%.

Cu toate că inflația  a crescut considerabil la nivelul țării, a micșorat câștigurile clienților care apelează la depozite bancare, mulți continuând să creadă că aceasta este varianta cea mai sigură de a face câștig în urma unor solduri consistente. 

De cealaltă parte, experții financiari recomandă mai degrabă investirea lichidităților în active financiare precum acțiunile, obligațiunile, emisiunile de stat sau în imobiliare. Chiar și așa, depozitul bancar rămâne o variantă solidă în alegerile românilor în intenția lor de a face profit, lucru care a putut fi observat de creșterea majoră a nivelului depozitelor din bănci pe timpul pandemiei. 

Potrivit unui clasament al băncilor cu cele mai avantajoase oferte de dobânzi din România, Banca Transilvania ocupă un loc important, fiind cel mai mare creditor din țară cu o dobândă de 1,6% la un depozit pe un an, ceea ce înseamnă de două ori mai puțin decât CEC Bank, care oferă o dobândă de 3,10% la un depozit în lei pe aceeași perioadă. 

BCR ocupă locul doi ca mărime după active, oferind românilor o dobândă de 0,80%, de două ori mai mică decât Banca Transilvania, perioadă mai mică de un an. BRD, a treia cea mai mare instituție din sistemul bancar românesc, promite clienților o dobândă de 1,05% la un depozit pe un an, deci de trei ori mai puțin decât cea mai bună ofertă de pe piață. 

Aşadar cea mai bună dobândă în cazul unui depozit pe un an disponibilă pe piață este pusă la dispoziție de CEC Bank, la valoarea de 3,10%. Intesa Sanpaolo Bank are, de asemenea, o dobândă avantajoasă, de 2,75% la depozitele pe un an. Idea Bank și Garanti BBVA vin și ele cu cifre bune, de 2,55% la depozitele pe 12 luni.

Pentru depozitele de trei luni, Idea Bank oferă cea mai avantajoasă ofertă, cu o dobândă  anuală de 1,8%. De asemenea, tot pentru depozitele de trei luni, Garanti BBVA, Intesa Sanpaolo BANK și OTP Bank sunt pe pozițiile imediat următoare, cu o dobândă anuală de 1,70%, respectiv 1,50% și 1,50%. 

Sursă foto: cursdeguvernare.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>