Înmatriculările de vehicule destinate transportului în comun au crescut cu 32,8%

Institutul Naţional de Statistică (INS), a informat că înmatriculările noi de vehicule rutiere, pentru transportul pasagerilor, au crescut cu 32,8% în al doilea trimestru din acest an, faţă de 2020.

În aceeași perioadă, înmatriculările de noi vehicule destinate transportului de mărfuri au crescut cu 37,7% comparativ cu trimestrul al doilea din anul anterior. Raportându-ne la al doilea trimestru din 2021, datele oferite de INS relevă faptul că înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la toate categoriile: autobuze şi microbuze de 2,2 ori mai mult, mopede şi motociclete cu 49% şi categoria autoturisme cu 32,1%.

De asemenea, pentru înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor s-au înregistrat creşteri la toate categoriile: autotractoare de 2,1 ori, semiremorci cu 52,6% şi autocamioane cu 20,3%. În al doilea trimestru din acest an, comparativ cu primul trimestru din 2021, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat o creştere cu 4,4% la vehiculele pentru transportul pasagerilor şi cu 2,2% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

Potrivit statisticilor, vehiculele care se încadrează în norma europeană Euro 3 fac parte din categoria autocamioane în proporţie de 30,5%, cele conforme cu norma Euro 6 au fost preponderente pentru categoria autotractoare în proporţie de 32,3%, iar pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale cele mai multe vehicule, respectiv 26,7%, au fost clasificate în norma Non-Euro. 

Articolul precedent

Stocurile de semiconductori sunt la cel mai scăzut nivel din istorie

Deficitului de semiconductori va afecta producţia de automobile şi vehicule comerciale uşoare

Articolul urmator
Articolul precedent

Stocurile de semiconductori sunt la cel mai scăzut nivel din istorie

Deficitului de semiconductori va afecta producţia de automobile şi vehicule comerciale uşoare

Articolul urmator