Apple își majorează producția de telefoane iPhone cu aproape 50%

În prima jumătate a anului 2021, gigantul tehnologic a înregistrat un profit pe acţiune şi o cifră de afaceri peste aşteptări, datorită vânzărilor de telefoane iPhone, care au crescut cu aproape 50%, relatează Financiarul.

Apple a anunţat la începutul acestei săptămâni că în perioada aprilie-iunie, compania a înregistrat un profit net pe acţiune de 1,30 dolari, faţă de 1,01 dolari cât estimau analiştii şi o cifră de afaceri de 81,43 miliarde de dolari, faţă de cele 73,30 miliarde de dolari estimate. 

Noua cifră de afacere s-a datorat în primul rând numărului de smartphone-uri vândute care a crescut cu 49,7%, față de aceeași perioadă din 2020, până la 39,57 miliarde de dolari. Totodată, tablete iPad şi dispozitivele Mac au crescut la 7,37 miliarde de dolari, respectiv 8,24 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor. 

Rezultatele în creștere arată că, la nivel global, China ocupă primul loc cu 58%, adică cu 14,76 miliarde de dolari, datorită relansării economice şi ieşirii mai rapide din criza sanitară. Cu toate acestea, investitorii nu s-au lăsat impresionați, astfel că acțiunile companiei au pierdut 1,96% cu prilejul schimburilor electronice care au urmat după închiderea burselor Wall Street. 

„Avem unele deficienţe de aprovizionare, acolo unde cererea a fost atât de mare, depăşind aşteptările noastre, încât este dificil să obţii întregul set de componente de care avem nevoie în intervalul de timp la care încercăm să ajungem”, a declarat Tim Cook, directorului general de la Apple, pe fondul crizei globală de semiconductori care începe să afecteze producţia de telefoane iPhone. 

Articolul precedent

Casa de producţie Universal alocă 400 de milioane de dolari pentru o nouă trilogie „Exorcistul”

Cele mai sigure țări în timpul unui colaps global al civilizației

Articolul urmator
Articolul precedent

Casa de producţie Universal alocă 400 de milioane de dolari pentru o nouă trilogie „Exorcistul”

Cele mai sigure țări în timpul unui colaps global al civilizației

Articolul urmator