Transportul portuar maritim a scăzut cu 3,1% în primul trimestrul din 2021

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în trimestru din acest an, transportul portuar maritim a înregistrat o scădere cu 3,1% faţă de aceeași perioadă din 2020, volumul mărfurilor descărcate crescând cu 0,5%, în timp ce volumul de mărfuri încărcate s-a diminuat cu 6,3%, relatează Financiarul.

Această scădere de 3,1% din volumului total a fost cauzată de pierderile înregistrate de transportul naţional cu 21,4%, de transportul de tranzit cu 14,4% și de transportul internaţional pe căi navigabile interioare care a marcat o creştere cu 22,0%. 

În primele trei luni ale acestui an, s-au înregistrat peste 11,75 de milioane de tone de mărfuri încărcate şi descărcate în porturile maritime, iar transportul naval de containere a însumat 153.000 TEU. Mai mult decât atât, circa 7,253 milioane tone mărfuri au fost transportate pe căi navigabile interioare. 

Activitatea din porturile care permit operarea navelor maritime a marcat scăderi pentru majoritatea porturilor în primul trimestru al acestui an. În ceea ce privește porturile care au înregistrat cele mai mari volume de mărfuri în decursul perioadei cercetate, Constanţa cu o pondere de 94,7% şi Galaţi, cu 4,0% se află în topul listei. 

Mărfurile înregistrate în transport internaţional pe căi navigabile interioare din primul trimestru al acestui an au avut ca destinaţie țările membre ale Uniunii Europene membre ale Uniunii într-o proporţie de 45,5%. 

Articolul precedent

Bitcoin scade cu 10% după ce China interzice activităţile de minare

OMV Petrom face trecerea către piaţa comercializării de gaze naturale lichefiate

Articolul urmator
Articolul precedent

Bitcoin scade cu 10% după ce China interzice activităţile de minare

OMV Petrom face trecerea către piaţa comercializării de gaze naturale lichefiate

Articolul urmator